Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au zburat deasupra Mării Japoniei și Oceanului Pacific

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 24.03.2020, două bombardiere strategice de tip Tu-95MS ale Forțelor Aerocosmice au executat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Japoniei și din partea de nord-vest a Oceanului Pacific.

Durata zborului a fost de peste nouă ore.

În anumite etape ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene ale Japoniei.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.

Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele două bombardiere strategice Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka (Regiunea Amur) aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Din datele prezentate de sursele deschise rezultă că pe aerodromul Ukrainka sunt dislocate trei escadrile dotate cu bombardiere strategice Tu-95MS.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la misiunea bombardierelor strategice din 24.03.2020. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20203241722-nQNiw.html.

Din material rezultă că în mod clar că unul dintre avioane are numărul de bord 49 roșu și numărul de înregistrare RF-94191. Cel de-al doilea avion are numărul de bord 45 (negru sau albastru închis) și pare să nu aibă înscris numărul de înregistrare pe aeronavă).

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s