Piloții Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat zboruri de antrenament cu avioanele Su-57

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 25.03.2020, că piloții Forțelor Aerocosmice au executat zboruri de antrenament cu noile avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Zborurile desfășurate la altitudini mici și extrem de mici au inclus pilotarea aeronavelor în mod individual și în grup, în celule și în patrulă, precum și întrebuințarea în luptă a mijloacelor de distrugere aeriană.

Pe timpul zborurilor, piloții au demonstrat un control complet al regimurilor de zbor, la diverse altitudini și cu viteze diferite.

În etapa finală a misiunilor de zbor, echipajele au executat elemente de ducere a luptei aeriene în apropiere, cu utilizarea regimurilor supermanevrabile ale complexului de aviație.

Su-57 este un avion de vânătoare de generația a cincea destinat pentru distrugerea țintelor aeriene, terestre și navale. Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Su-57 este cel mai bun avion de luptă din lume. Șeful statului a precizat că noul complex rusesc al Aviației de Front depășeșete toate aeronavele concurente în ceea ce privește caracteristicile tehnico-tactice.

Avionul este dotat cu noi complexe de bord, armamente amplasate în compartimente din interiorul fuzelajului, precum și cu acoperire de radiolocație. Acesta este capabil să distrugă ținte terestre și de la suprafața apei și poate duce lupta aeriană cu orice tip de avion de vânătoare.

Caracteristicile avionului de vânătoare Su-57 au fost confirmate, de mai multe ori în Siria. Acesta a fost testat în spațiul aerian sirian, în condiții reale de luptă.

În cadrul forumului Armata-2019, a fost încheiat un contract pentru înzestrarea Forțelor Aerocosmice cu 76 de avioane de acest tip. Până în anul 2028, cu acestea vor fi dotate trei regimente de aviație.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a prezentat pe canalul său de You Tube un material video cu zborurile avioanelor de vânătoare de tip Su-57. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=eqgrv2kHQHA.

În material au fost identificate patru avioane de acest tip cu numerele de bord 051, 054, 055 și 058. Aeronavele au evoluat în formație de patru (patrulă) sau de două (celulă), precum și în mod individual. Pentru prima dată într-un material video, a fost prezentată lansarea unei rachete de la bordul avionului Su-57.

Probabil, zborurile au fost efectuate în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, de pe aerodromul din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan) al Centrului de Stat 929 pentru teste de zbor V.P. Chkalov.

Avioanele de tip Su-57 se află într-un proces de recuperare a credibilității, după prăbușirea în anul 2019 a primei aeronave de acest tip din producția de serie. Deși pare că incidentul a provocat o întârziere în ceea ce privește introducerea în dotarea Forțelor Aerocosmice a noilor avioane de vânătoare, lucrurile nu stau chiar așa. Oricum, până în anul 2023, era planificată livrarea a câte două avioane pe an și introducerea acestora în dotarea Centrului de Instrucție de la Lipetsk.

Livrările pentru cele trei regimente de aviație de vânătoare vor începe să fie semnificative după anul 2023, când avioanele Su-57 vor fi dotate cu noile motoare, pentru etapa a doua, care în prezent se află în faza de testare.

Deși se naște greu, după un proces care a durat deja mai mult de 10 ani, noul avion de vânătoare rusesc va domina cel puțin piața internă pentru următoarele decenii. În ceea ce privește exportul aeronavei, succesul acestuia va depinde de performanțele obținute în timpul exploatării.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s