Peste 100 de avioane și elicoptere vor participa la exerciții în sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 26.03.2020, că peste 100 de avioane și elicoptere ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană vor participa la un exercițiu, cu dublă partidă, de conducere a Aviației și Trupelor de Rachete Antiaeriene, cu trageri de luptă.

“Sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, grupări de aviație și apărare antiaeriană vor efectua operații aeriene, cu scopuri ofensive și defensive, pe un teritoriu situat din Crimeea și până la Marea Caspică, din Abhazia și până în Regiunea Astrakhan”, se arată în comunicatul de presă.

În timpul exercițiului, este planificată executarea unor activități de scoatere a aviației de sub atacul adversarului de pe aerodromurile de dislocare din Regiunea Rostov, zona Kuban a Ținutului Krasnodar și din Republica Crimeea și de redislocare pe aerodromuri operative din Regiunea Astrakhan, Ținutul Stavropol și Republica Osetia de Nord. În etapa a doua a exercițiului, grupările Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană vor desfășura acțiuni de respingere a unui atac aerian cu rachete al adversarului și vor executa un atac cu foc în raioanele poligoanelor de aviație din Crimeea, Kuban și Stavropol, precum și în două poligoane ale centrelor de instrucție din Kapustin Yar și Ashuluk. Vor fi întrebuințate în luptă peste 300 de rachete antiaeriene dirijate, peste 2.500 de proiectile de artilerie antiaeriană, precum și aproximativ 100 de mijloace de distrugere aeriană, inclusiv rachete dirijate și bombe.

De asemenea, Aviația va respinge atacurile cu rachete de croazieră în zona martitimă, împreună cu grupări navale aparținând Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

La exercițiul cu dublă partidă, care va fi executat în perioada 30 martie – 03 aprilie 2020, vor participa grupe operative de conducere aparținând serviciilor și departamentelor Regiunii Militare, marilor unități operative și marilor unități ale Regiunii Militare Sud, precum și mari unități și unități militare de apărare antiaeriană ale armatelor de arme întrunite, Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, Aviației navale a Flotei din Marea Neagră, precum și subunități de război electronic, transmisiuni și asigurare tehnico-materială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimii ani, Federația Rusă a executat mai multe exerciții de amploare în Regiunea Militară Sud, cu participarea a peste 100 de avioane și elicoptere.

Astfel, în anul 2019, au fost planificate cel puțin trei exerciții, cu participarea unui număr mare de aparate de zbor. În perioada 06-16 august 2019, în Regiunile Federale Sud și Caucazul de Nord, a fost executat un exercițiu de conducere a Aviației și Trupelor de Rachete Antiaeriene similar cu cel planificat pentru săptămâna viitoare. De asemenea, în perioada 17-21 iunie, s-a desfășurat un exercițiu de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, pe 10 aerodromuri din Regiunea Militară Sud. În același timp, la jumătatea lunii aprilie, în Crimeea a fost executat un exercițiu comun al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și Flotei ruse din Marea Neagră, cu durata de o săptămână. Acesta s-a desfășurat pe fondul exercițiului Forțelor Navale Întrunite ale NATO Scutul mării-2019.

Probabil că, la exercițiul din acest an de conducere a Aviației și Trupelor de Rachete Antiaeriene vor participa toate structurile Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, care include mari unități și unități militare de aviație și de apărare antiaeriană. Aviația este formată din trei divizii de aviație mixtă, din care una în Crimeea, cu 10 regimente de aviație, precum și o brigadă și două regimente de elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre. De asemenea, din aceasta fac parte și două baze aeriene, din care una este dislocată în Armenia. Apărarea antiaeriană este formată din două divizii de apărare antiaeriană, din care una în Crimeea. În structura diviziilor se află cinci regimente de rachete antiaeriene și trei regimente radiotehnice.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s