Trei fregate Proiect 11356 ale Flotei ruse din Marea Neagră au executat un exercițiu în Marea Mediterană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.03.2020, echipajele a trei fregate Proiect 11356 ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu privind distrugerea unui detașament de nave al adversarului convențional, în acvatoriul Mării Mediterane.

“O grupare navală de atac formată din fregatele Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov ale FRMN, care îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, au executat lansări de rachete și trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene, cu ajutorul complexelor de rachete antiaeriene și de artilerie”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit planului exercițiului, detașamentul de nave al adversarului convențional a executat un atac cu rachete asupra unui detașament de nave al FRMN.

În timpul exercițiului, echipajele de luptă de apărare antiaeriană ale fregatelor Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov au distrus rachetele de croazieră ale adversarului convențional cu complexele de rachete antiaeriene Shtil-1. Țintele aeriene au fost distruse cu ajutorul unor lansări electronice de rachete.

Gruparea navală de atac a FRMN a intrat în lupta navală cu adversarul, întrebuințând complexele de rachete Kalibr-NK și executând, de asemenea, trageri de artilerie asupra unor ținte navale.

În etapa finală a exercițiului, echipajele celor trei nave ale FRMN au desfășurat elemente de navigație comună și de manevrare în cadrul grupării navale de atac. De asemenea, au executat exerciții de comunicații și de apărare antisubmarin și antiaeriană a detașamentului de nave, pe timpul traversării mării.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află șase platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din cadrul FRMN. Este vorba despre toate cele trei fregate Proiect 11356 (Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov), nava de patrulare Dmitri Rogachev (Proiect 22160), precum și submarinele Novorossiysk și Krasnodar (Proiect 636.3).

Fregata Amiral Essen se află în Marea Mediterană de la sfârșitul lunii decembrie 2019, în timp ce fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov au fost aduse recent în regiune, pe fondul tensionării situației din Provincia Idlib din Siria.

Deși situația pare să se stabilizeze în nordul Siriei, Federația Rusă continuă să mențină o prezență navală întărită în estul Mării Mediterane.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s