Compania rusă Tupolev a anunțat finalizarea lucrărilor la primul bombardier strategic profund modernizat Tu-95MSM

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 30.03.2020, citând Serviciul de presă al companiei Tupolev, că lucrările la primul bombardier strategic profund modernizat de tip Tu-95MSM au fost finalizate.

“Compania Tupolev și Întreprinderea de Aviație G.M. Beriev din Taganrog au încheiat lucrările la primul avion profund modernizat Tu-95MSM și au trecut la dezvoltarea sistemelor refăcute ale aeronavei”, se arată în comunicatul de presă.

Anterior, șeful Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), Iuri Sliusar, anunțase că, în anul 2020, va avea loc premiera bombardierului modernizat Tu-95MSM.

“Anul 2020 va fi anul unei premiere. Avionul profund modernizat Tu-95MSM va deveni baza Aviației noastre strategice”, a spus Sliusar, la sfârșitul lunii decembrie 2019, într-un interviu pentru canalul de televiziune Rusia 24.

Testarea avionului modernizat Tu-95MSM trebuia să înceapă în anul 2019. Șeful companiei Tupolev a declarat pentru Interfax că modernizarea avioanelor Tu-95MS aflate în exploatare va începe în anul 2021. Potrivit precizărilor sale, contractul pentru crearea avionului Tu-95MSM a fost încheiat în luna iunie 2018, iar lucrările vor fi efectuate la Întreprinderea de Aviație G.M. Beriev din Taganrog.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s