O escadrilă de avioane de asalt Su-25SM3 din sudul Federației Ruse a executat lansări de rachete de aviație

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 02.04.2020, în timpul unui exercițiu tactic de zvbor, piloții noilor avioane de asalt Su-25SM3 ale marii unități de aviație dislocată în Ținutul Krasnodar au executat un atac asupra unui aerodrom al adversarului convențional, în compunerea patrulelor și escadrilei, cu întrebuințarea rachetelor dirijate, pe timp de zi și de noapte.

În cadrul misiunilor tactice de zbor, personalul navigant a exersat tehnici de evitare, în secret, a apărării antiaeriene a adversaruluui, în condiții de stepă și teren muntos, și de executare a atacurilor inopinate asupra țintelor.

Intrarea pe culoarul de distrugere a țintelor s-a efectuat la altitudini extrem de mici, în afara zonei de descoperire a apărării antiaeriene, cu utilizarea manevrelor de evitare a rachetelor antiaeriene.

Pentru distrugerea obiectivelor terestre, piloții Regiunii Militare Sud au utilizat un spectru larg de armamente de aviație, în funcție de caracterul țintei. De asemenea, piloții avioanelor de asalt au întrebuințat rachete dirijate și nedirijate împotriva țintelor aflate în vizibilitate directă sau cu utilizarea coordonatelor.

Zborurile se desfășoară în cadrul activităților planificate de control asupra perioadei de instrucție de iarnă. În total, la activități au participat 12 avioane în versiunea modernizată.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În compunerea regimentului se află o escadrilă de aviație de asalt dotată cu 12 avioane de tip Su-25SM3, care au fost primite în înzestrare în perioada 2018-2019. A doua escadrilă a regimentului are în dotare avioane de asalt de tip Su-25SM.

Activitățile de pregătire pentru luptă au loc în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, care se desfășoară, în perioada 30 martie – 26 aprilie, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov.

De asemenea, în perioada 30 martie – 03 aprilie, în Regiunea Militară Sud, se desfășoară un exercițiu de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene, cu participarea a peste 100 de avioane și elicoptere. Probabil că la exercițiu au participat și avioane de asalt Su-25SM din cadrul celei de-a doua escadrile a Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s