În sudul Federației Ruse, se desfășoară un exercițiu de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 02.04.2020, că peste 100 de avioane și elicoptere aparținând Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au participat la un antrenament, cu dublă partidă, de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene.

Sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, grupările de aviație și apărare antiaeriană au executat o operație aeriană, cu scopuri ofensive și defensive, pe un teritoriu situat de la Crimeea și până la Regiunea Astrakhan.

Conform planului exercițiului, au fost desfășurate activități de scoatere a aviației de sub atacul adversarului convențional de pe aerodromurile de dislocare din Regiunea Rostov, zona Kuban a Ținutul Krasnodar și Crimeea. Aceasta a fost redislocată pe aerodromuri operative din Regiunea Astrakhan.

Grupările de Aviație și Apărare Antiaeriană au respins atacul cu rachete de aviație și au executat un atac cu foc în raioanele unor poligoane de aviație din Crimeea, zona Kuban și Ținutul Stavropol, precum și în două poligoane ale centrelor de instrucție din Kapustin Yar și Ashuluk.

În luptă au fost întrebuințate peste 2.500 de proiectile de artilerie antiaeriană. De asemenea, la antrenament au fost folosite peste 300 de rachete antiaeriene dirijate, precum și aproximativ 100 de mijloace de distrugere de aviație, inclusiv rachete dirijate și bombe.

În timpul respingerii atacurilor cu rachete de croazieră, în zona maritimă, aviația a desfășurat activități comune cu grupări navale aparținând Flotei ruse din Marea Neagră.

La antrenamentul de comandament și stat major cu dublă partidă, care se desfășoară în perioada 30 martie – 03 aprilie 2020, participă grupe operative de conducere ale serviciilor și departamentelor Regiunii Militare Sud, precum și ale unor mari unități operative și mari unități ale regiunii. De asemenea, la activități participă mari unități și unități militare de apărare antiaeriană ale armatelor de arme întrunite, Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, Aviației navale a Flotei din Marea Neagră, precum și subunități de război electronic, transmisiuni și asigurare tehnico-materială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În primul rând trebuie remarcat faptul că exercițiul de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene a Regiunii Militare Sud s-a desfășurat, practic, în secret.

Reprezentanții Regiunii Militare au anunțat desfășurarea exercițiului, cu patru zile înainte de începerea acestuia, după care nu a mai fost furnizată niciun fel de informație până în ultima zi, când forțele participante urmează să revină în locurile de dislocare permanentă.

Postul de televiziune Zvezda este singurul care a furnizat informația despre desfășurarea exercițiului, prezentând și un material video despre acesta. Materialul poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202042421-B3j6Y.html.

În urma analizării materialului au fost identificate avioanele de asalt Su-25SM cu numerele de bord 17 (număr de înregistrare RF-91972) și 19 roșii, de bombardament cu numerele de bord 47 (număr de înregistrare RF-92017) și 02 albe, de vânătoare cu numărul de bord 58 roșu, precum și elicopterul Ka-52 cu numărul de bord 77 roșu (număr de înregistrare RF-13412).

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s