Aviația Forțelor Terestre din sudul Federației Ruse a primit în dotare încă două elicoptere de tip Mi-8AMTȘ

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 07.04.2020, că în dotarea regimentului din Ținutul Krasnodar al Aviației Forțelor Terestre aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au fost introduse două elicoptere noi de transport și luptă de tip Mi-8AMTȘ Terminator.

Anterior, reprezentanții regiunii au efectuat recepția elicopterelor la uzina producătoare, după care acestea au fost aduse pe aerodromul de dislocare permanentă.

Elicopterele de tip Terminator sunt dotate cu echipamente moderne de navigație, care permit efectuarea zborurilor și îndeplinirea misiunilor în orice fel de condiții atmosferice.

Militarii serviciului tehnic vor desfășura un complex de activități de reglare și vor verifica funcționarea tuturor complexelor și mecanismelor elicopterelor.

În perioada următoare, echipajele elicopterelor vor efectua zboruri de control, care vor include decolări și aterizări, evoluții la altitudini de până la 1.000 de metri, precum și verificarea funcționării sistemelor în timpul încărcării și descărcării aeronavelor.

În total, începând din anul 2010, Trupele Regiunii Militare Sud au primit în dotare 12.000 de unități de armamente și tehnică nouă și modernizată, dotată cu mijloace eficiente de comunicații și sisteme automatizate de conducere.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele două elicoptere de tip Mi-8AMTȘ au fost introduse în dotarea Regimentului 55 Elicoptere – Korenovsk al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În compunerea regimentului se află câte o escadrilă de elicoptere de tip Mi-35M, Mi-28N, Ka-52 și Mi-8AMTȘ.

Anterior, regimentul dispunea de 18 elicoptere de tip Mi-8AMTȘ, din care 10 au fost primite în înzestrare în ianuarie 2011, iar opt în decembrie 2015.

Surse: mil.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s