Aviația de asalt din sudul Federației Ruse a primit în dotare noi avioane modernizate de tip Su-25SM3

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 08.04.2020, că Aviația de Asalt a regiunii a fost completată cu noi avioane modernizate de tip Su-25SM3, care au fost introduse în dotarea regimentului de aviație din zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

“Avioanele au efectuat un zbor de peste 800 de kilometri de la uzina producătoare și până pe aerodromul de dislocare permanentă al unității de aviație aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană din Ținutul Krasnodar”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții serviciului tehnic al unității de aviație au verificat funcționarea tuturor agregatelor și mecanismelor avioanelor pentru exploatarea în regimul necesar. Este deja a cincea livrare de avioane de acest tip către unitățile de aviație ale Regiunii Militare Sud, unde numărul de avioane Graci a depășit deja 20 de unități.

“Aeronava avansată de asalt Su-25SM3, care întrebuințează un sistem de dirijare modernizat, poate utiliza rachete sau bombe de la o distanță considerabilă față de ținta indicată sau dincolo de nori. Piloții au nevoie numai de coordonatele precise ale obiectivului”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noile avioane de asalt Su-25SM3 au fost introduse în dotarea Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Din informațiile prezentate de agenția de presă Interfax nu rezultă cu certitudine numărul exact de avioane Su-25SM3 primite în dotarea regimentului. Inițial se vorbește de un singur avion, apoi de mai multe aeronave. Cel mai probabil, numărul de avioane este de trei.

Anterior, Regimentul 960 Aviație de Asalt dispunea de o escadrilă de avioane de acest tip, care includea 12 avioane Su-25SM3, primite în dotare în anul 2018. Cu certitudine regimentul a primit șase avioane pe 18.04.2018 și trei pe 31.10.2018. Este posibil ca alte trei aeronave să fi fost livrate în luna decembrie 2018.

În Regiunea Militară Sud se mai află un regiment de aviație dotat cu avioane de asalt de tip Su-25SM3. Este vorba despre Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk. În dotarea acestuia se afla tot o escadrilă de avioane Su-25SM3, iar pe 18.02.2020 regimentul a mai primit încă trei avioane de acest tip.

Astfel, Aviația de Asalt a Regiunii Militare Sud dispune în prezent de 28-30 de avioane modernizate de tip Su-25SM3.

În total, Aviația de Asalt din sudul Federației Ruse include cinci escadrile de avioane de tip Su-25, în diverse versiuni (Su-25, Su-25SM, Su-25SM3, Su-25UB). Pe lângă cele două regimente din Primorsko-Akhtarsk și Budennovsk, în compunerea cărora se află patru escadrile de avioane de asalt, în Crimeea se mai află o escadrilă de avioane Su-25SM, care aparține Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s