Fregata Smetlivy a FRMN va fi transformată în muzeu, până la Ziua Forțelor Navale

Fregata Smetlivy va fi scoasă în mod oficial din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), până la sfârșitul lunii iulie. După cum a precizat pentru agenția de presă RIA Novosti deputatul de Sevastopol din Duma de Stat, Dmitri Belik, în acest interval se așteaptă predarea navei în patrimoniul filialei locale a parcului Patriot.

Potrivit datelor agenției, Smetlivy trebuia să devină navă-muzeu până pe 09 mai 2020, însă, din cauza coronavirusului, aceste planuri au fost corectate.

În luna iunie, nava urmează să fie andocată la Sevmorzavod, după care va fi organizată o ceremonie oficială de scoatere a acesteia din compunerea flotei. Pe fregata Smetlivy, la fel ca și pe crucișătorul Aurora, va rămâne un echipaj cu dimensiuni reduse, pentru a asigura flotabilitatea navei.

Fregata Smetlivy, Proiect 01090, se află în serviciul de luptă din anul 1969. Aceasta are un deplasament de 4.460 de tone și o lungime de 144 de metri. Nava dezvoltă o viteză de 30 de noduri. Armamentele principale ale acesteia sunt reprezentate de opt instalații de lansare pentru rachetele antinavă H-35 Uran, o instalație de artilerie AK-726, două complexe de rachete antiaerine Volna, un aparat de lansare a torpilelor, calibru 533 de milimetri, și două lansatoare de bombe reactive RBU-1000.

În luna august 2019, fregata Smetlivy a asigurat escortarea distrugătorului american Porter în Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După scoaterea din înzestrare a fregatei Smetlivy, în compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN vor mai rămâne dintre navele vechi doar crucișătorul Moscova și fregatele Ladny și Pytlivy.

La acestea se adaugă cele trei fregate noi Proiect 11356: Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov.

În perspectivă, divizia va primi una sau două fregate Proiect 22350 sau/și Proiect 22350M. De asemenea, este posibil ca pentru FRMN să mai fie finalizată o fregată Proiect 11356 din cele două fregate rămase neterminate în Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad.

La începutul acestui an, din compunerea diviziei a fost scos și distrugătorul Kerci, care a fost avariat în urmă cu câțiva ani, din cauza unui incendiu.

Ziua Forțelor Navale este sărbătorită în Federația Rusă în ultima duminică din luna iulie.

Surse: flot.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s