Bombardiere strategice rusești Tu-95MS au patrulat din nou în apropierea frontierelor americane

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 17.06.2020, bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune a Forțelor Aerocosmice au executat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Chukotsk, Mării Bering și Mării Okhotsk, precum și în partea de nord a Oceanului Pacific.

Cele patru bombardiere strategice Tu-95MS au decolat de pe aerodromuri din Regiunea Autonomă Chukotsk și Regiunea Amur. În total, acestea s-au aflat în aer timp de 11 ore.

În anumite etape ale traiectului de zbor, aeronavele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-22 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

Zborurile deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Oceanului Pacific, Mării Negre și Mării Baltice sunt desfășurate în mod regulat. În timpul antrenării piloților, sunt respectate toate regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional, fără încălcarea granițelor altor state.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele patru bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație de bombardament din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică).

Două dintre acestea au decolat de pe aerodromul de dislocare permanentă Ukrainka. Probabil, celelalte două aeronave au fost redislocate anterior și au decolat de pe aerodromul Anadyr.

Misiunea de patrulare îndeplinită de bombardierele rusești este identică cu o misiune similară efectuată pe 10.06.2020.

Zborurile avioanelor rusești reprezintă o reacție la misiunile îndeplinite de bombardiere strategice americane de tip B-1B și B-52H în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Baltică, Marea Neagră sau Marea Barents.

Ultima misiune de acest tip a fost executată pe 15 iunie, în Marea Baltică, unde bombardierele strategice americane B-52H au fost interceptate de avioane de vânătoare rusești de tip Su-27.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s