Jurnalist francez despre pericolul unei invazii rusești în Ucraina: Este timpul ca psihiatrii să deschidă un centru în Ucraina

Ucraina se așteaptă permanent la un atac al Federației Ruse, oficialii acestui stat exprimând diverse presupuneri cu privire la posibila sa declanșare. Cu toate acestea, jurnalista Christelle Nean, care a scris un articol pentru ediția franceză a AgoraVox, este sigură că nu va exista niciun atac.

După cum scrie aceasta, recent, ministrul de externe al Ucrainei, Vasili Bondar, a declarat că Federația Rusă ar putea ataca Ucraina în timpul exercițiului Caucaz-2020 din toamnă sau din cauza rezultatelor dezastruoase ale votului asupra Constituției ruse, iar comandantul-șef al Marinei, Neizhpapa, a indicat lipsa apei din Crimeea ca motiv al invaziei.

Christelle Nean subliniază explicit în articol că motivele atacului sunt “nebunești”: rezultatele potențial dezastruoase ale votului asupra modificărilor constituționale și a lipsei de apă în Crimeea.

Ambele argumente s-au dovedit a fi nesustenabile, spune autorul, majoritatea amendamentelor constituționale fiind votate, iar problema apei în Crimeea fiind rezolvată de Federația Rusă, în mod independent, fără niciun atac asupra Ucrainei.

“Unii oameni sunt blocați în perioada sovietică și nu sunt capabili să înțeleagă că Federația Rusă modernă nu este URSS. Se pare că acest amiral este încă mai neglijent decât alți rusofobi, fiind aruncat în urmă nu cu 30 de ani, ci cu mai bine de un secol”, a notat Christelle Nean.

Potrivit acesteia, Ucraina modernă este un poligon de pregătire bun pentru psihiatri, deoarece gradul de nebunie a guvernului trece prin acoperiș, fapt susținut de mass-media locală.

“Cred că psihiatrii ar trebui să ia în considerare deschiderea unui întreg centru de cercetare în Ucraina, ținând cont de gradul de nebunie care prevalează în rândul elitei țării. Jurnaliștii îi acuză pe colegii ruși că au provocat corupție, oficialii strigă la nesfârșit despre o invazie rusă inexistentă și cineva confundă Federația Rusă cu imperiul – toate acestea sunt un material extins pentru cercetarea științifică”, susține autoarea articolului.

În încheierea articoluli, jurnalista subliniază că nu va exista nicio invazie rusă asupra Ucrainei, iar toate aceste declarații nu sunt decât “o escaladare a isteriei” de către autoritățile ucrainene.

“Acum, când scriu aceste rânduri, este deja seara zilei de 07 iulie și pot asigura că Federația Rusă nu va invada țara vecină și că, spre deosebire de un număr de colegi occidentali, consider că liderii ruși nu vor să efectueze operațiuni militare în alte state. Până la urmă, nu va exista nicio invazie”, a concluzionat Christelle Nean.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s