Avioane de vânătoare rusești au interceptat avioane de cercetare ale NATO în Marea Neagră și Marea Barents

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 14.07.2020, avioane de vânătoare rusești au interceptat avioane de cercetare ale SUA și Norvegiei (stat membru NATO) deasupra acvatoriilor Mării Negre și Mării Barents.

“Țintele aeriene, care executau zboruri în direcția granițelor de stat ale Federației Ruse, au fost identificate ca fiind avioane de cercetare, după cum urmează: P-3C Orion aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei (deasupra Mării Barents), P-8A Poseidon, RC-135 și o dronă MQ-9A Riper aparținând Forțelor Navale și Forțelor Aeriene ale SUA (deasupra Mării Negre)”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

În acesta se precizează că “avioanele de vânătoare rusești au escortat avioanele de cercetare și aparatul de zbor fără pilot de la distanțe sigure”.

De asemenea, reprezentanții ruși au adăugat că “nu au fost înregistrate încălcări ale granițelor de stat ale Federației Ruse”.

După ce aeronavele de cercetare ale statelor străine s-au îndepărtat de granițele Federației Ruse, avioanele de vânătoare rusești au revenit pe aerodromurile de dislocare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit PlaneRadar, pe 14 iulie, în acvatoriul Mării Negre s-au aflat următoarele mijloace aeriene americane:

– un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia;

– un avion de cercetare electronică RC-135W Rivet Joint, cu numărul de bord 62-4125 și indicativul ARID31, care a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a traversat spațiul aerian al României;

– un avion-cisternă KC-135R, cu numărul de înregistrare 57-2605 și indicativul QID926, care a decolat tot de la Baza Aeriană Mildenholl și a asigurat realimentarea în aer deasupra Mării Negre a avionului RC-135W.

Sursa nu a făcut referire la prezența în Marea Neagră a unei drone americane de tip MQ-9A Riper.

Misiuni similare au fost îndeplinite de mijloacele de cercetare americane în Marea Neagră pe 26 și 29 iunie, precum și pe 01 iulie.

Probabil că avioanele de vânătoare rusești, care au fost ridicate în aer pentru interceptarea mijloacelor aeriene americane și norvegiene în Marea Neagră și Marea Barents, au fost de tip Su-27 și/sau Su-30SM din dotarea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Flotei de Nord și Regiunii Militare Sud.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s