Noua corvetă Retivy va fi predată Flotei ruse din Marea Neagră până la sfârșitul anului 2021

Potrivit site-ului FlotProm, parte a Grupului militar de informare Mil.Press, care citează o sursă din domeniul construcțiilor de nave, corveta Retivy, Proiect 20380, va fi predată Forțelor Navale ale Federației Ruse anul viitor.

“Termenul de predare a corvetei Retivy, care se află în construcție la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, este de 18 luni”, a precizat sursa.

Retivy este a cincea corvetă din cadrul Proiectului 20380, construită la Șantierul Naval Nordic. Anterior, denumirea Retivy a fost purtată de o navă de patrulare Proiect 1135, distrusă în anul 1995. După cum a anunțat comandantul-șef al Forțelor Navale, Nikolai Evmenov, după finalizare, Retivy va intra în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, cu toate că inițial trebuia să facă parte din compunerea Flotei din Marea Baltică.

Construcția corvetei a început pe 20 februarie 2015, iar pe 04 octombrie 2017 a fost încheiată formarea corpului acesteia. Nava a fost scoasă din atelier pe 25 decembrie 2019, iar pe 12 martie 2020 a fost lansată la apă.

Corvetele Proiect 20380 sunt destinate pentru acțiuni în zona maritimă apropiată, pentru ducerea luptei cu navele de suprafață și submarinele adversarului, pentru sprijinul de artilerie acordat desantului maritim în timpul operațiilor navale de desant, pentru executarea atacurilor cu rachete și artilerie asupra navelor pe mare și în bazele navale și pentru patrularea în zona de responsabilitate pentru realizarea blocadei.

Deplasamentul standard este de 1.800 de tone, iar cel complet de 2220 de tone. Lungimea navei este de 104,5 metri, lățimea de 13 metri, iar pescajul de 7,95 metri. Viteza maximă de deplasare atinge 27 de noduri. Autonomia de navigație este de până la 4.000 de mile.

Armamentul de bază este reprezentat de rachetele antinavă de tip Uran. Începând de la a opta navă, corvetele Proiect 20380 vor fi dotate cu rachete Kalibr și Onyks. În dotare se află complexul de rachete antiaeriene Redut, complexul antisubmari Paket-NK, o instalație de artilerie A-90 cu calibrul de 100 de milimetri, două mitraliere cu calibrul de 14,5 milimetri și două aruncătoare de grenade antidiversiune DP-64. Nava dispune și de un hangar pentru un elicopter Ka-27.

Surse: flot.com, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s