O dronă americană a efectuat un zbor de cercetare la frontierele sudice ale Federației Ruse din Regiunea Mării Negre

Din monitorizarea datelor surselor de aviație occidentale rezultă că, pe 15.07.2020, o dronă de cercetare cu rază lungă de acțiune aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un zbor de mai multe ore în proximitatea frontierelor Federației Ruse de la Marea Neagră, Caucaz și Donbas.

Aparatul de zbor fără pilot de tip RQ-4A Global Hawk a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia și a zburat inițial de-a lungul litoralului sudic al Crimeii și Ținutului Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei, unde s-a deplasat în apropierea Federației Ruse în Caucaz și în zona Abhaziei, Osetiei de Sud, Armeniei și Azerbaidjanului.

La întoarcere, drona RQ-4A Global Hawk, destinată pentru efectuarea cercetării aeriene la nivel strategic în adâncimea teritoriului adversarului, și-a continuat zborul de-a lungul coastelor din zona Kuban și Crimeea, apropiindu-se la distanțe de 45-70 de kilometri de litoral și evoluând la altitudinea de 16.000 de metri deasupra apelor internaționale ale Mării Negre.

În total, drona americană s-a aflat la frontierele sudice ale Federației Ruse timp de aproximativ nouă ore.

După încheierea zborului la granița Federației Ruse din Marea Neagră, drona aprținând Forțelor Aeriene ale SUA a intrat în spațiul aerian al Ucrainei deasupra Regiunii Kherson și s-a îndreptat spre Donbas, unde a efectuat un zbor suplimentar de-a lungul liniei de demarcație, în zona controlată de Kiev. În timpul îndeplinirii misiunilor, drona a efectuat mai multe treceri la distanțe de 37-54 de kilometri față de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

După cum a informat agenția Interfax, un zbor după un traiect similar a fost efectuat de drona americană RQ-4A Global Hawk și pe 29 iunie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Drona de cercetare la nivel strategic cu numărul de bord 04-2021 a întrebuințat indicativul FORTE10. Aceasta a venit în Marea Neagră prin spațiile aeriene ale Greciei și Bulgariei.

Aceasta a evoluat la o altitudine de 16.154 de metri, cu o viteză de 690,8 kilometri pe oră.

Pe 14 iulie, deasupra Mării Negre s-au aflat un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon (număr de înregistrare P-8 NOREG), care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella și un avion de cercetare electronică RC-135W Rivet Joint (număr de bord 62-4125 și indicativ ARID31), care a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie. De asemenea, un avion-cisternă KC-135R  (număr de înregistrare 57-2605 și indicativ QID926), care a decolat tot de la Baza Aeriană Mildenholl, a asigurat realimentarea în aer deasupra Mării Negre a avionului RC-135W.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s