Noua fregată Proiect 22350, Amiral Kasatonov, a fost predată Forțelor Navale ale Federației Ruse

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 15.07.2020, la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, a fost semnat actul de recepție a primei fregate Proiect 22350 din producția de serie, Amiral Kasatonov. După confirmarea acestuia de către comandantul-șef al Forțelor Navale, Nikolai Evmenov, fregata va fi gata pentru arborarea drapelului Sfântului Andrei și introducerea în înzestrare.

“Astăzi este un eveniment semnificativ, pentru că în curând, pe 21 iulie, se vor împlini 110 ani de la nașterea amiralului Vladimir Afanasevici Kasatonov. Este remarcabil faptul că Șantierul Naval Nordic a făcut tot posibilul pentru un cadou în memoria acestui om”, a declarat locțiitorul comandantului-șef al Forțelor Navale, viceamiral Igor Mukhametshin la ceremonia organizată în șantier.

Anterior s-a informat că, pe 06 iulie, fregata Amiral Kasatonov a finalizat partea navală a testelor de stat și a revenit în șantier pentru revizie. Potrivit datelor furnizate de Serviciul de presă al șantierului, în timpul etapei finale a testelor din Marea Baltică, au fost verificate toate caracteristicile navei, inclusiv funcționarea sistemelor și armamentelor de la bord. Nava a desfășurat activități de cooperare cu submarine și cu aviația și a efectuat exerciții de salvare și evacuare.

Fregata va fi introdusă în dotarea Flotei de Nord, în compunerea căreia se află și prima navă a acestui proiect, Amiral Gorshkov.

Pentru Flota de Nord se construiește și a doua fregată din producția de serie, Amiral Golovko, lansată la apă în luna mai. În același timp, pe lângă cele trei fregate menționate anterior, la Șantierul Naval Nordic se mai construiesc alte trei fregate Proiect 22350: Amiral Isakov, Amiral Amelko și Amiral Chichagov. Ultimele două, sunt construite în baza unui proiect modernizat.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții ruși, fregata Amiral Kasatonov va fi introdusă în dotarea Flotei de Nord pe 21 iulie. O festivitate în acest sens va fi organizată din nou la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg.

Anterior, pe 16 iulie, în șantier va începe construirea următoarelor două fregate Proiect 22350, respectiv Amiral Yumashev și Amiral Spiridonov. Acestea vor fi construite tot în baza proiectului modernizat, urmând să dispună de 24 de instalații de lansare ale complexului de rachete Kalibr-NK, față de 16 la primele patru nave din serie.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s