Vladimir Putin va participa, în Crimeea, la festivitatea de începere a construirii primelor două portelicoptere rusești

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a anunțat, pe 15.07.2020, că Vladimir Putin va participa joi (16 iulie), la Kerci, la ceremonia de începere a construirii unor nave de luptă pentru Forțele Navale.

“Președintele va efectua mâine o vizită de lucru în Crimeea, unde va particpa la ceremonia de începere a construirii unor nave de luptă pentru Forțele Navale ale Federației Ruse”, a precizat Peskov.

Potrivit declarațiilor acestuia, activitățile se vor desfășura la Șantierul Naval Zaliv din Kerci.

Peskov a menționat că Vladimir Putin va intra în legătură, în regim de videoconferință, cu alte facilități de construcții navale, respectiv Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk și Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, unde va începe, de asemenea, construirea unor nave noi.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 16 iulie, în Federația Rusă este planificată Ziua unică de începere a construirii de nave de suprafață și submarine.

Cu această ocazie, la Șantierul Naval Zaliv din Kerci, va fi organizată o ceremonie privind începerea construirii primelor două portelicoptere rusești Proiect 23900, care vor fi denumite Sevastopol și Vladivostok sau Kerci.

De asemenea, la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, va începe construirea fregatelor modernizate Proiect 22350 cu denumirea Amiral Yumashev și Amiral Spiridonov.

În același timp, la Sevmash, va începe construirea a două submarine nucleare Proiect 885M, clasa Yasen-M. Acestea se vor numi Vladivostok și Voronezh, fiind destinate Flotei din Oceanul Pacific și Flotei de Nord.

Probabil, președintele rus, Vladimir Putin, a ales să meargă în Crimeea pentru a da greutate construcției de portelicoptere pentru Forțele Navale. Astfel de nave nu au mai fost construite până în prezent nici în Federația Rusă și nici în fosta URSS.

Cu siguranță, vizita șefului statului rus în Crimeea va determina un protest din partea Ucrainei, care contestă apartenența peninsulei la Federația Rusă.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s