Complexul de război electronic Himalaya al avionului rusesc Su-57 poate “să dezarmeze” aeronava americană F-35

Avionul rusesc Su-57 se poziționează ca un avion de vânătoare de generația a cincea, iar Federația Rusă devine a treia țară care pune în funcțiune propria aeronavă de acest tip (după Statele Unite și China). Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a comandat 76 de avioane Su-57, iar livrările ar trebui să înceapă în cursul acestui an. Prima dată, la trupe vor ajunge avioane Su-57 cu motoare pentru prima etapă.

Unul dintre punctele forte ale avionului rusesc de vânătoare de nouă generație este reprezentat de complexul de război electronic Himalaya. Acesta este un sistem integrat în aeronavă, care îndeplinește, de fapt, funcția automatizată de piele inteligentă”. Complexul este denumit, de asemenea, “fuselaj inteligent”.

Complexul de război electronic Himalaya a început să fie furnizat pentru integrarea în avionul Su-57 încă din anul 2014. În acest timp, aeronava și sistemele sale aeriene au suferit modificări semnificative în direcția creșterii funcționalității.

Complexul de război electronic integrat al unui avion de vânătoare de generația a cincea de producție rusească are oportunitatea unică de a transforma practic avioanele similare ale unui potențial adversar în aeronave de generația a patra. Este vorba despre faptul că sistemul de război electronic al noii modificări Su-57 reduce la minimum tehnologia stealt implementată la alte avioane de vânătoare.

Complexul de război electronic al aeronavei Su-57 nu ocupă o singură zonă pe fuselaj. Acesta este distribuit în așa fel încât să permită inducerea bruiajului și protejarea aeronavei împotriva rachetelor cu capete de autodirijare în toate unghiurile și proiecțiile. Elementele de război electronic ale avionului Su-57 nu sunt dispuse numai pe fuselaj, ci și pe aripi.

După anumite date, complexul de război electronic Himalaya depășește bătaia efectivă a rachetelor aer-aer în raza de utilizare eficientă și, prin urmare, rachetele lansate de adversar vor fi dezorientate de complexul avionului de vânătoare rusesc. Astfel se poate spune că Himalaya este capabil să “dezarmeze” avioanele de vânătoare americane F-35 și F-22.

Anterior s-a anunțat că versiunea actualizată a complexului Himalaya va fi utilizată și pentru crearea unei generații noi de drone de atac în Federația Rusă. După toate probabilitățile, Himalaya poate fi utilizat ca bază pentru securitatea electronică a dronei Okhotnik.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s