Militarii ruși au început să desfășoare exerciții tactice în Regiunile Rostov, Volgograd și în cadrul bazei din Armenia

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 31.07.2020, trupele regiunii au început executarea a trei exerciții tactice de nivel batalion, în Armenia și în Regiunile Volgograd și Rostov.

În poligonul montan Alaghiaz din Armenia, la exercițiul tactic cu dublă partidă de nivel batalion participă grupuri tactice din cadrul Bazei Militare ruse din Ghiumri. Subunitățile de tancuri, în compunerea sistemelor de cercetare și foc, au executat trageri de luptă asupra unor ținte dispuse la o distanță de 4.000 de metri și ascunse în spatele faldurilor terenului montan.

În ziua anterioară, au fost alertate unitățile militare ale Armatei 8 arme întrunite dislocate în Regiunile Volgograd și Rostov.

Grupurile tactice de nivel batalion, cu echipamentele complete, au fost deplasate în poligoanele de arme întrunite Prudboy de lângă Volgograd și Kuzminsky din Regiunea Rostov, unde au trecut la amenajarea genistică a raioanelor de concentrare.

Pe timpul asigurării genistice, subunitățile au amenajat pozițiile pentru folosirea tacticii denumită zidul sirian, asigurînd adăpostrui pentru tehnica blindată, în vederea ducerii luptei și efectuării manevrei antifoc.

Anterior, a fost anunțată începerea executării simultane de exerciții tactice cu dublă partidă la nivel batalion în cinci regiuni din Caucazul de Nord și Transcaucazia, respectiv în Republicile Daghestan, Osetia de Nord, Cecenia, precum și în Bazele Militare ruse din Abhazia și Osetia de Nord. La exerciții participă peste 5.000 de militari și aproape 800 de unități de armamente și tehnică militară.

În total, în perioada de instrucție de vară, cu Trupele Regiunii Militare Sud este planificată executarea a peste 20 de exerciții tactice la nivel batalion și a peste 10 exerciții speciale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După o perioadă de acalmie de câteva luni, care a fost cauzată de pandemia de coronavirus, trupele din sudul Federației Ruse au început să desfășoare activități intense de instruire în teren. Acestea vizează, în primul rând, pregătirea pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

Activitățile au debutat pe 17 iulie, când, la ordinul președintelui Vladimir Putin, a fost începută o verificare inopinată de cinci zile asupra nivelului de pregătire al trupelor. Pe parcursul verificării, în Regiunea Militară Sud, au fost executate 10 exerciții tactice la nivel batalion și 13  la nivel companie, care au fost continuate până la finalizare și după data de 21 iulie, când s-a încheiat verificarea.

Pe 28 iulie, au fost începute alte cinci exerciții tactice de nivel batalion, patru în cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz și unul în cadrul Armatei 49 arme întrunite – Stavropol. La acestea participă 10 grupuri tactice de nivel batalion aparținând Diviziei 42 Infanterie Moto – Khankala, Brigăzii 19 Infanterie Moto – Sputnik (Vladikavkaz), Brigăzii 136 Infnaterie Moto – Buinaksk și Bazei Militare 4 – Tskhinvali (Osetia de Sud) ale Armatei 58, precum și Bazei Militare 7 – Gudauta (Abhazia) a Armatei 49.

Cele trei exerciții tactice de nivel batalion începute pe 31 iulie se desfășoară în cadrul Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk și Bazei Militare 102 – Ghiumri din Armenia.

La exercițiile din poligoanele Prudboy și Kuzminsky participă patru grupuri tactice de nivel batalion aparținând Brigăzii 20 Infanterie Moto – Volgograd (Regiunea Volgograd) și Diviziei 150 Infanterie Moto – Novocerkassk (Regiunea Rostov).

Pregătirea în regim intensificat va continua în sudul Federației Ruse și în luna august, când vor fi executate alte serii de exerciții (tactice, speciale, de comandament și stat major).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s