Un avion rusesc Su-27 a interceptat un avion american EP-3E deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 31.07.2020, un avion rusesc de vânătoarea Su-27 a interceptat deasupra Mării Negre un avion de cercetare radiotehnică aparținând Forțelor Navale americane.

Potrivit datelor prezentate de militari, pe 31 iulie, deasupra apelor neutre situate deasupra Mării Negre a fost descoperită o țintă aeriană, care se apropia de frontiera Federației Ruse. Pentru interceptarea aeronavei, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian și l-a identificat ca fiind un avion de cercetare radiotehnică EP-3E aparținând Forțelor Navale ale SUA”, au precizat reprezentanții centrului.

După îndepărtarea aeronavei americane de frontiera Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare.

Pe 30 iulie, un avion de vânătoare rusesc a interceptat deasupra Mării Negre două avioane americane: un avion de cercetare R-135 al Forțelor Aeriene și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este interesant de remarcat faptul că sursele de aviație de pe Twitter, care, de regulă, prezintă evoluțiile avioanelor americane în Marea Neagră, nu au făcut nicio referire la zborul din 31 iulie.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Este deja a cincea misiune efectuată în ultimele zile de un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 deasupra Mării Negre, pentru interceptarea unor aeronave americane. Misiunile anterioare au fost executate pe 23, 24, 27 și 30 iulie.

Surse: tass.ru, iz.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s