Bombardierul strategic rusesc profund modernizat Tu-95MSM va efectua primul zbor în această lună

Șeful Corporației Întrunite Cornstructoare de Avioane (OAK), Yuri Slyusar, a declarat, pe 03.08.2020, în cadrul unei întâniri cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, că bombardierul strategic profund modernizat Tu-95MSM va efectua primul zbor în această lună.

“Sper că, până la sfârșitul lunii august, de la Taganrog va decola primul bombardier strategic profund modernizat Tu-95”, a spus Slyusar pe timpul întâlnirii cu șeful statului rus.

Potrivit precizărilor acestuia, posibilitățile de luptă ale bombardierului după modernizarea profundă se vor dubla.

“Aeronava urmează să aibă un nou complex de armamente, un nou complex de echipamente electronice de bord, motoare modificate noi, elice noi și, de fapt, capacitățile de luptă ale acesteia se vor dubla după modernizare”, a menționat Slyusar.

Anterior, șeful companiei Tupolev, Aleksandr Koniukhov, a declarat pentru agenția Interfax că modernizarea profundă a bombardierelor strategice Tu-95MS aflate în exploatare va începe în anul 2021. Acesta a precizat că un contract pentru dezvoltarea versiunii Tu-95MSM a fost încheiat în anul 2018, iar lucrările specifice au loc la Întreprinderea de Aviație din Taganrog, parte a OAK.

Avioanele Tu-95MS, alături de bombardierele Tu-160, reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare a Federației Ruse. Acestea sunt destinate pentru îndeplinirea unor misiuni de atac în scopul distrugerii celor mai importante ținte ale adversarului, în raioanele îndepărtate și în adâncimea teatrelor continentale de operațiuni militare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, toate cele trei tipuri de bombardiere din dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt supuse unui proces profund de modernizare. Astfel, sunt dezvoltate versiunile Tu-160M, Tu-95MSM și Tu-22M3M ale acestor bombardiere.

În faza cea mai avansată se află bombardierele Tu-22M3M, pentru care au fost produse două prototipuri, aflate în faza testelor de zbor.

De asemenea, pentru versiunea Tu-160M a fost produs un prototip, care a început testele de zbor.

În același timp, trebuie menționat faptul că, în ceea ce privește bombardierul strategic Tu-160 va fi reluată și producția de avioane noi de acest tip.

În prezent, Aviația cu rază lungă de acțiune dispune de peste 100 de bombardiere operaționale, astfel: 60 de avioane Tu-22M3, 50 de aeronave Tu-95MS și 17 bombardiere Tu-160.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s