Federația Rusă a debarcat desantul maritim în cadrul exercițiului “Scutul Oceanului-2020”

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB)  a informat că, pe 03.08.2020, în Regiunea Kaliningrad, în cadrul exercițiului Scutul Oceanului-2020, a fost efectuată o debarcare masivă a desantului maritim.

“În total, la exercițiu au participat peste 20 de nave de luptă și auxiliare ale FRMB, 18 avioane și elicoptere ale Aviației Navale a FRMB, peste 30 de unități de tehnică militară aparținând marii unități de infanterie marină și unor subunități de geniu, precum și aproape 2.000 de militari”, se arată în comunicatul de presă.

Pe litoral au fost debarcate peste 25 de transportoare blindate BTR-82A cu personalul batalionului de desant-asalt al marii unități de infanterie marină a FRMB.

“Debarcarea desantului maritim a fost efectuată cu navele mari de desant Korolev, Minsk și Kaliningrad, nava mică de desant pe pernă de aer Evgheni Kocheshkov, precum și cu vedete de desant Proiect 21820, clasa Diugon”, au precizat reprezentanții FRMB.

Debarcarea s-a desfășurat în poligonul Khmelevka din Regiunea Kaliningrad. În timpul manevrelor, grupuri de dragoare ale flotei și subunități de geniu au efectuat asigurarea antimină.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul operativ-strategic Scutul Oceanului-2020 a început pe 03.08.2020, în acvatoriul Mării Baltice.

La acesta participă peste 30 de nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei din Marea Baltică, Flotei de Nord, Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

Între participanți se află, în special, navele care au participat la Parada Navală Principală desfășurată, pe 28 iulie, la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s