Federația Rusă a început să execute, în Marea Baltică, exercițiul operativ-strategic “Scutul Oceanului-2020”

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 03.08.2020, în acvatoriul Mării Baltice, a început executarea exercițiului de amploare Scutul Oceanului-2020, care va include lansări de rachete și trageri de artilerie.

“La exercițiu participă peste 30 de nave din diverse clase, Aviația Navală, subunități ale Trupelor de Apărare de Coastă, structuri ale Apărării Antiaeriene și Infanteriei Marine”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, “în timpul exercițiului, vor fi efectuate lansări practice de rachete antinavă și antiaeriene, precum și trageri de artilerie”.

“În mod tradițional, după Parada Navală Principală, în acvatoriul Mării Baltice, se desfășoară exercițiul Scutul Oceanului, cu forțele din compunerea Forțelor Navale participante la paradă în Sankt Petersburg și Kronștadt, precum și cu o grupare navală a Flotei din Marea Baltică, pentru verificarea pregătirii în vederea îndeplinirii de misiuni potrivit destinației”, au precizat reprezentanții ministerului.

“În prima etapă a exercițiului, care se desfășoară sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov, navele de luptă au ieșit din punctele de dislocare, îndeplinind misiuni antimină cu implicarea unui grup de dragoare, după care au efectuat dispersarea în raioanele indicate din Marea Baltică”, s-a mai precizat în comunicatul de presă.

În prezent, forțele participante la exercițiu desfășoară activități de respingere a atacurilor aeriene ale adversarului, de distrugere a navelor acestuia, de căutare și distrugere a submarinelor și de debarcare a desantului tactic.

După încheierea exercițiului, forțele participante vor reveni în punctele de dislocare permanentă ale Flotei din Marea Baltică, Flotei de Nord, Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul operativ-strategic Scutul Oceanului se desfășoară, începând din anul 2018, în prima parte a lunii august.

În anul 2019, acesta a fost executat, în perioada 01-15.08, în raioane din Oceanul Atlantic (Atlanticul de Nord-Est și Atlanticul Iberic), Marea Barents, Marea Norvegiei, Marea Nordului, Marea Baltică și Marea Mediterană.

Probabil, în acest an, la exercițiu vor fi implicate și grupările navale ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, care au început în zilele trecute executarea unor marșuri de instrucție cu durata de aproximativ două luni. Acestea urmează să desfășoare activități comune de-a lungul rutei nordice.

De asemenea, în mod traditional, la exercițiul Scutul oceanului participă și bombardiere strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice. În timp ce la ediția din 2018, bombardierele strategice au îndeplinit misiuni desupra Mării Mediterane, în 2019, acestea au survolat apele Mării Bering.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s