În sudul Federației Ruse, au fost efectuate lansări masive de rachete cu complexele operativ-tactice Iskander

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 05.08.2020, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, a fost executat cu atac masiv cu rachete, în timpul unei convocări operative de specialitate.

“O mare unitate de rachete a Regiunii Militare Est a executat lansări de rachete cu complexele Iskander asupra unor obiective de importanță critică ale adversarului convențional, cu sprijinul unor subunități de artilerie ale Regiunii Militare Sud, dotate cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-G”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru descoperirea țintelor, au fost ridicate în aer drone de tip Orlan-10.

“Atacurile cu rachete au fost efectuate în compunerea sistemului de cercetare și asalt, după primirea, în regim de timp real, a datelor de indicare a țintelor de la dronele Orlan-10”, au precizat reprezentanții ministerului.

Toate țintele, aflate la o distanță de 90 de kilometri, au fost lovite cu o precizie ridicată, fapt confirmat de dronele care au asigurat controlul distrugerii obiectivelor.

Convocarea s-a desfășurat sub conducerea șefului Trupelor de Rachete și Artilerie din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general locotenent Mikhail Matveevsky.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trupele Regiunii Militare Est includ patru brigăzi de rachete dotate cu complexe operativ-tactice Iskander, după cum urmează:

– Brigada 20 Rachete – Spask-Dalniy / Armata 5 arme întrunite – Ussuriysk;

– Brigada 107 Rachete – Birobidzhan / Armata 35 arme întrunite – Belogorsk;

– Brigada 103 Rachete – Ulan Ude / Armata 36 arme întrunite – Ulan Ude;

– Brigada 3 Rachete – Drovianaya / Armata 29 arme întrunite – Chita.

Probabil, subunitățile care au lansat rachete în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud aparțin Brigăzii 3 Rachete a Armatei 29, care este amplasată în partea de vest a regiunii.

Deși sursele nu precizează ce fel de rachete au fost lansate cu complexele Iskander, probabil că a fost vorba de rachete balistice de tip 9M723. În dotarea complexului se mai află și rachete de croazieră de tip 9M728 și 9M729.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s