Un avion rusesc de vânătoare a interceptat două avioane de cercetare americane deasupra Mării Negre

Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse a informat că, pe 05.08.2020, militarii ruși au ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 pentru a intercepta două avioane de cercetare ale SUA deasupra Mării Negre.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene și le-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane”, au precizat reprezentanții centrului.

După îndepărtarea avioanelor americane de cercetare de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional. Avioanele de cercetare americane nu au încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

Anterior, militarii ruși au informat despre interceptarea unor avioane de cercetare americane deasupra Mării Negre în zilele de 23, 24, 27 și 31 iulie. De fiecare dată, în aer a fost ridicat un avion rusesc de tip Su-27.

Prim-adjunctul șefului Comitetului pentru apărare din cadrul Dumei de Stat, Andrei Krasov, a declarat, pe 27 iulie pentru agenția Interfax, că avioanele militare ale SUA au intensificat activitățile de cercetare deasupra Mării Negre, în apropierea frontierei de stat a Federației Ruse, iar acest lucru nu va rămâne fără reacție.

“Constatăm că zborurile de cercetare americane deasupra Mării Negre se intensifică. Uneori, acestea sunt zboruri de cercetare, alteori sunt zboruri provocatoare”, a precizat Krasov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de cercetare strategică Boeing R-135W Rivet Joint a avut numărul de înregistrare 62-4125 și a întrebuințat indicativul MAGNA11.

Acesta a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a evoluat la o altitudine de 9.600 de metri, cu o viteză de aproximativ 760 de kilometri pe oră.

Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre pe 21, 24 și 30 iulie. Probabil, înaintea începerii misiunii de patrulare, aeronava a fost realimentată în aer deasupra Mării Negre de la un avion-cisternă, care a venit de la aceeași bază britanică.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s