Șoigu: În timpul verificării, armata a demonstrat capabilități ridicate de neutralizare a amenințărilor militare

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 05.08.2020, că verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă, care s-a desfășurat în cadrul Forțelor Armate, în perioada 17-21 iulie, a demonstrat posibilitățile ridicate ale armatei și flotei de a neutraliza amenințările la adresa securității naționale.

“În general, în pofida unor restricții în ceea ce privește punerea în aplicare a planurilor de instruire operațională și de luptă legate de pandemia de coronavirus, marile unități operative, marile unități și unități militare au demonstrat posibilități ridicate de neutralizare a amenințărilor la adresa securității militare a Federației Ruse”, a spus Șoigu la bilanțul verificării.

Potrivit evaluărilor ministrului, “verificarea inopinată a demonstrat că nu s-a redus capacitatea de luptă a Forțelor Armate de a îndeplini misiuni potrivit destinației”.

Trupele și forțele implicate au acționat în mod profesionist. În toate etapele activităților de verificare, a fost asigurată respectarea strictă a măsurilor de securitate, precum și a siguranței armelor și muniției, a precizat Șoigu.

El a menționat că “nu au fost înregistrate cazuri de daune aduse proprietății statului sau cu impact negativ asupra mediului natural”.

“Practica desfășurării verificărilor inopinate la Regiunile Militare, categoriile de Forțe Armate și genurile de trupe independente va fi continuată”, a concluzionat Șoigu.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă a implicat Regiunile Militare Sud și Vest, Trupele de Desant Aerian, precum și Infanteria Marină de la cele patru flote și Flotila din Marea Caspică.

Potrivit reprezentanților ruși, aceasta s-a constituit într-o etapă de pregătire a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

Practica anilor trecuți arată că, de regulă, exercițiul, desfășurat anual la nivel strategic, prin rotație, în fiecare Regiune Militară, debutează cu o verificare inopinată a trupelor participante. Astfel, exercițiul începe în a doua decadă a lunii septembrie și este precedat de o verificare declanșată în prima parte a lunii.

În concluzie, nu este exclus ca, la începutul lunii septembrie, Trupele Regiunii Militare Sud să fie scoase din nou în poligoane, pentru pregătirea exercițiului.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s