Ministerul rus al Apărării a primit al doilea complet de nivel regiment din acest an de sisteme antiaeriene S-400

Serviciul de presă al Concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey a informat că, pe 05.08.2020, a predat Ministerului rus al Apărării al doilea complet de nivel regiment din acest an de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

“Ceremonia de predare-primire s-a desfășurat pe teritoriul poligonului Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții concernului, “în conformitate cu cererile beneficiarului, în timpul predării către Ministerul Apărării, tehnica a fost scoasă în poligon, unde au fost desfășurate activități de escortare a unor ținte aeriene reale”.

“Conform rezultatelor tragerilor inițiale, echipamentul a funcționat fără probleme, testele de acceptare fiind efectuate cu succes. Specialiștii concernului i-au însoțit pe reprezentanții clientului de stat de la începutul tragerilor și până la finalizarea acestora”, a menționat Serviciul de presă al concernului.

“Ca parte a îndeplinirii obligațiilor în baza comenzilor de stat pentru apărare, al doilea complet de nivel regiment de sisteme S-400 Triumph a fost predat Ministerului rus al Apărării înainte de termen”, a declarat directorul general al concernului Yan Novikov, citat de Serviciul de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primul complet de nivel regiment de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf din acest an a fost predat Ministerului rus al Apărării, tot în avans, pe 12 martie.

Reprezentanții ruși au anunțat anterior că sistemele de rachete antiaeriene S-400  primite în anul 2020 vor fi dislocate în Arctica și în Regiunea Militară Centru. În centrul Federației Ruse este planificată reînzestrarea Regimentului 185 Rachete Antiaeriene – Berezovsky (Ekaterinburg) și a Regimentului 568 Rachete Antiaeriene – Samara. Ambele regimente fac parte din structura Diviziei 76 Apărare Antiaeriană – Samara a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg. În prezent, acestea sunt structurate în două divizioane de rachete S-300PS (16 instalații de lansare) și vor primi câte două divizioane de rachete antiaeriene S-400.

La sfârșitul anului 2019, a fost dotat cu sisteme S-400 Triumf Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka (Raionul Tosnensky, Regiunea Leningrad) din cadrul Diviziei 2 Apărare Antiaeriană a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Regimentul, care a intrat în serviciul de luptă pe 15 februarie 2020, a primit în înzestrare patru divizioane de rachete antiaeriene S-400.

În ultimii ani, concernul aerocosmic Almaz-Antey a livrat Ministerului Apărării câte patru regimente de rachete antiaeriene S-400 pe an.

În total, începând din anul 2007, Forțele Armate ale Federației Ruse au primit 67 de divizioane de rachete antiaeriene S-400. În prezent, complexele de rachete S-400 se află în dotarea a 28 de regimente de rachete antiaeriene, inclusiv regimentul de rachete antiaeriene al Grupului 555 Aviație din Siria, și a două centre de instrucție.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s