Până la sfârșitul anului 2020, procentul de tehnică nouă și modernizată din armata rusă va ajunge la 70%

Ministrul rus al Apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 05.08.2020, cu ocazia Zilei unice a acceptării producției militare, că, în pofida pandemiei de coronavirus, Forțele Armate ale Federației Ruse continuă să primească tehnică nouă. Astfel, în prima jumătate a anului 2020, au fost introduse în dotare peste 1.100 de unități de tehnică militară.

“La trupe au fost livrate peste 1.100 de unități de bază de armamente, tehnică militară și specială”, a spus Șoigu.

Potrivit declarațiilor sale, între acestea se află 16 avioane de diferite tipuri, 53 de elicoptere, inclusiv 18 elicoptere de tip Mi-18MTV-5-1, 80 de aparate de zbor fără pilot și cinci nave de luptă, între care submarinul nuclear Prințul Vladimir, fregata Amiral Kasatonov și nava mare de desant Olenogorsky gorniak.

Acesta a precizat că “Forțele Armate sunt dotate la nivelul necesar cu tehnică de geniu și auto, mijloace de comunicații, armamente de aviație și muniții”.

Serghei Șoigu a menționat că, până la sfârșitul anului 2020, procentul de dotare a trupelor cu categorii moderne de armamente trebuie să ajungă la 70%.

“Trebuie să îndeplinim comenzile de stat pentru apărare în proporție de 100%, în așa fel încât să ajungem la un indicator de 70% în ceea ce privește tehnica modernă”, a declarat Șoigu.

După cum a anunțat cu aceeași ocazie adjunctul ministrului apărării, Aleksei Krivoruchko, în urma bilanțului primelor șase luni din 2020, nivelul armamentelor moderne la trupe și flotă a ajuns la 68,5%.

“Planurile de livrare a avioanelor au fost îndeplinite în proporție de 44%, pentru elicoptere de 59%, iar pentru tehnica auto de 30%. De asemenea, planurile de reparații pentru tehnica de rachete și artilerie a fost îndeplinit în proporție de 30%, iar cel de la tehnica auto de 43%”, a precizat Krivoruchko.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s