Detalii privind lansările de rachete Iskander din poligonul Kapustin Yar, din sudul Federației Ruse

Analiză remnmilitaryblog.com

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video privind lansările de rachete și proiectile reactive efectuate, pe 05.08.2020, cu complexe Iskander și Tornado-S, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan (sudul Federației Ruse). Lansările au fost executate în cadrul unei convocări operative de specialitate a personalului de conducere din cadrul Trupelor de Rachete și Artilerie aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Materialul video poate fi vizionat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202086444-Y0JCI.html.

Din analiza acestuia, rezultă faptul că lansările de rachete și proiectile reactive s-au realizat din poziții amenajate, unde, anterior, au fost efectuate lucrări genistice și au fost mascate instalațiile de lansare.

Rachetele lansate de complexele operativ-tactice de rachete Iskander au fost rachete balistice de bază de tip 9M723 (versiuni ale acesteia).

Lansările de rachete și de proiectile reactive au fost efectuate în perechi, cu câte două instalații de lansare ale complexelor Iskander și Tornado-S. Mai întâi, s-a efectuat lansarea simultană a două rachete 9M723, cu ajutorul a două instalații situate în apropiere, după care două complexe Tornado-S au lansat câte două proiectile fiecare.

În concluzie, se poate aprecia că fiecare salvă a inclus două rachete 9M723 și patru proiectile reactive.

Probabil, au lucrat simultan mai multe perechi, formate din câte două instalații de lansare ale complexelor Iskander și Tornado-S.

Ținând cont de faptul că reprezentanții ruși au anunțat că a fost executat un atac masiv cu rachete și proiectile reactive, este posibil ca numărul de rachete și proiectile lansate să fie destul de mare.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s