Echipajele submarinelor FRMN s-au antrenat pentru ieșirea prin tuburile lans-torpilă

Serviciul de presă al Regiunii militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 05.08.2020, echipajele de schimb ale submarinelor diesel-electrice ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat activități de control pentru ieșirea din submarin prin tuburile lans-torpilă.

Activitățile au fost executate în cadrul complexului de instrucție și antrenament pentru marinarii de pe submarine din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Pe timpul antrenamentelor, marinarii au îndeplinit normative pentru instalarea echipamentelor de salvare și au lucrat la ieșirea prin tuburile lans-torpilă folosind aparate individuale de respirație. Pe lângă pregătirea teoretică și practică necesare pentru acest exercițiu, marinarii și-au prfecționat și nivelul de pregătire psihologică pentru ieșirea prin tuburile lans-torpilă.

De asemenea, în bazinul complexului de instrucție și antrenament pentru marinarii de pe submarine, militarii au executat și antrenamente de ambarcare pe platforma de salvare gonflabilă PSN-10.

Antrenamentele de ieșire a personalului prin tuburile lans-torpilă se desfășoară în mod regulat, potrivit Planului de pregătire pentru luptă al flotei, deoarece această procedură reprezintă metoda de bază de părăsire a submarinului avariat.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși în dotarea FRMN se află doar șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3, pentru deservirea acestora au fost formate opt echipaje. În acest fel, flota dispune de două echipaje de rezervă, care pot înlocui echipajele submarinelor aflate timp îndelungat în misiune, de exemplu în portul Tartus din Siria.

Din cauza faptului că submarinele rusești nu pot trece mereu prin strâmtorile de la Marea Neagră, acestea sunt nevoite să rămână în misiune în Marea Mediterană chiar și mai mult de un an și jumătate.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s