În anul 2020, Federația Rusă va dota patru regimente cu rachete balistice intercontinentale Avangard și Yars

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 06.08.2020, că, în acest an, patru regimente ale Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) vor fi dotate cu complexe de rachete Avangard și Yars.

“Livrarea instalațiilor de lansare și a sistemelor care le susțin va permite în acest an reînzestrarea cu complexe de rachete Yars și Avangard a patru regimente de rachete”, au anunțat reprezentanții ministerului, în legătură cu vizita ministrului apărării, Serghei Șoigu, la marea unitate a RVSN din Teikovo (Regiunea Ivanovo).

În luna noiembrie a anului trecut, comandantul RVSN, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că, în ultimii ani, RVSN a primit în dotare peste 150 de complexe Yars în variantele staționară și mobilă. Potrivit precizărilor sale, complexele Yars au devenit deja baza grupării RVSN.

Yars este un complex de rachete strategice, cu bazare mobilă și staționară, care este capabil să distrugă ținte la o distanță de până la 11.000 de kilometri. Acesta este echipat cu focoase multiple, cu blocuri individuale de manevrare.

Avangard este un complex de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice. Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că, la sfârșitul anului trecut, a intrat în serviciul de luptă primul regiment dotat cu complexe Avangard la divizia RVSN de lângă Orenburg.

Complexul Sarmat va înlocui cea mai puternică rachetă strategică din lume, cu bazare în puțuri, RS-20V Voevoda (SS-18 Satana în clasificare NATO), la diviziile din Uzhur (Ținutul Krasnoyarsk) și Dombarovsk (Regiunea Orenburg) ale RVSN.

Reînzestrarea cu acest complex va începe în anul 2021, la regimentele diviziei de rachete din Uzhur. Reprezentanții ruși au anunțat că au fost efectuate testele de start ale rachetei Sarmat și se pregătește pentru testele de zbor.

Pe 19 noiembrie anul trecut, adjunctul ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a anunțat că în anul 2021 vor fi incheiate lucrările la infrastructura necesară dislocării noilor rachete strategice, inclusiv a rachetei balistice intercontinentale Sarmat.

“Continuă activitățile de dezvoltare a infrastructurii RVSN pentru dislocarea complexelor de rachete Yars, Sarmat și Avangard, cu termene de finalizare în perioada 2019-2021”, a spus Ivanov.

Sursa: militarynews.ru.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s