Până la sfârșitul anului 2020, în dotarea FRMN vor fi introduse două vedete hidrografice noi

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 07.08.2020, că, până la sfârșitul anului, în dotarea flotei vor fi introduse vedetele hidrografice Vladimir Kozitsky și Boris Slobodnik.

Până la sfârșitul acestui an, în compunerea FRMN vor intra două vedete hidrografice noi ale Proiectului 23040G, Vladimir Kozitsky și Boris Slobodnik”, se arată în comunicatul de presă.

Ambele nave vor fi incluse în compunerea Serviciului Hidrografic al FRMN după finalizarea testelor de stat.

“În prezent, vedetele efectuează testele de stat în acvatoriul Mării Negre. Pe parcursul acestora, sunt verificate toate sistemele, echipamentele de la bord și posibilitățile de marș ale vedetelor”, a informat Statul major al FRMN.

Potrivit datelor prezentate de acesta, vedetele au o lungime de 33 de metri și sunt destinate pentru cercetarea cu o înaltă precizie a reliefului și identificarea pericolelor pentru navigație la adâncimi de până la 400 de metri, precum și pentru desfășurarea de activități topografice la adâncimi de până la 2.000 de metri.

În afară de aceasta, vedetele pot să participe și la operații de căutare-salvare și la remorcarea submarinelor și navelor de suprafață.

Datorită raportului mare între putere și greutate, vedetele pot să îndeplinească misiuni la distanțe de până la 50 de mile de locul de dislocare permanentă.

“Vedetele sunt echipate cu complexe hidrografice, care constau dintr-un sistem pentru determinarea cu mare precizie a coordonatelor locației navei, un sonar cu scanare laterală și alte echipamente”, se mai arată în comunicatul de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vedetele hodrografice au fost produse la Întreprinderea Nizhegorodsky Teplokhod și au fost aduse la Novorossiysk pe 18.12.2019.

Perechea vedetelor Vladimir Kozitsky și Boris Slobodnik este a doua serie de nave hidrografice produse la Nizhny Novgorod.

Prima pereche de nave hidrografice Proiect 23040G, Gheorghi Zima și Aleksandr Evlanov, se află în serviciul de luptă al Flotei din Marea Baltică.

În baza unor înțelegeri cu Ministerului rus al Apărării, pentru Forțele Navale ale Federației Ruse vor mai fi construite alte două nave de acest tip.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s