Un avion rusesc de vânătoare a interceptat două avioane americane de cercetare deasupra Mării Negre

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 07.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion de cercetare RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane deasupra Mării Negre.

Potrivit datelor prezentate de militari, astăzi, mijloacele rusești pentru contolul spațiului aerian situate deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit două ținte aeriene, care se apropiau de frontiera Federației Ruse. Pentru interceptarea țintelor, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene și le-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane”, au precizat reprezentanții centrului. Aceștia au menționat că avioanele americane de cercetare nu au încălcat frontiera de stat a Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, avioanele de cercetare americane continuă să desfășoare activități comune cu distrugătorul Porter al Forțelor Navale americane, aflat în acvatoriul Mării Negre.

Avionul Boeing P-8A Poseidon, cu numărul de bord 169002, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Acesta a evoluat la o altitudine de 8.800 de metri, cu o viteză de aproximativ 780 de kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei.

Avionul Boeing R-135W Rivet Joint, cu numărul de bord 62-4125 și indicativul YAHAN31, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Acesta a evoluat la o altitudine de 9.750 de metri, cu o viteză de aproximativ 810 kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre și pe 21, 24 și 30 iulie, precum și pe 05 august. Până în prezent, acesta a decolat numai de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al României.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Surse: tass.ru, ria.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s