Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord a intrat în Marea Mediterană  

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, în noaptea zilei de 07.08.2020, distrugătorul Viceamiral Kulakov a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană, luând curs către estul acesteia. 

În perioada următoare, nava va face joncțiunea cu petrolierul Ivan Bubnov și își va completa rezervele de apă și combustibili.

Săptămâna viitoare, distrugătorul Viceamiral Kulakov va face o escală într-unul dintre statele riverane Mării Mediterane. În total, potrivit planului de marș, sunt planificate mai multe astfel de escale.

Nava se va afla în Marea Mediterană timp de câteva luni. Misiunile de bază ale marșului de lungă durată al distrugătorului Viceamiral Kulakov constau în demonstrarea drapelului Sfântului Andrei și asigurarea prezenței navale militare în regiune. De asemenea, echipajul navei va asigura securitatea navigației civile, în conformitate cu normele dreptului maritim internațional.

Marșul navei Viceamiral Kulakov, care este una dintre cele mai rulate nave ale Flotei de Nord, a început cu o lună și jumătate în urmă. Echipajul acesteia a participat la Parada Navală Principală din Golful Finic și a efectuat exerciții interflote cu nave ale Flotei din Marea Baltică.

De la ieșirea din baza de dislocare permanentă de la Flota de Nord, distrugătorul Viceamiral Kulakov a parcurs peste 11.000 de mile marine.

Comandantul marșului este șeful de stat majot al marii unități de nave antisubmarin, căpitan rang I Stanislav Varik.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Viceamiral Kulakov aparține Brigăzii 14 Nave Antisubmarin – Severomorsk din cadrul Flotilei Kola a forțelor întrunite ale Flotei de Nord.

Din aceasta mai fac parte distrugătoarele Amiral Chabanenko, Amiral Levcenko și Severomorsk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s