Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat un avion de cercetare american în Marea Neagră

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 09.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27 al Regiunii Militare Sud a fost ridicat în aer în urma descoperirii deasupra apelor neutre ale Mării Negre a unei ținte aeriene, care s-a dovedit a fi un avion de cercetare al Forțelor Navale ale SUA.

“Mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de frontiera de stat a Federației Ruse. Pentru interceptarea țintei a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian, pe care l-a identificat ca fiind un avion de cercetare radiotehnică EP-3E Aries aparținând Forțelor Navale ale SUA. După îndepărtarea avionului american de cercetare de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare”, au precizat reprezentanții centrului.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avionul de cercetare american nu a încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, au menționat militarii ruși.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de cercetare radioelectronică Lockheed EP-3E Orion (Aries II) cu numărul de înregistrare 160764 a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta.

Aeronava americană, care a folosit indicativul SV25, a evoluat la o altitudine de 6850 de metri, cu o viteză de aproximativ 500 de kilometri pe oră.

Din datele aflate la dispoziție rezultă că aeronava s-a mai aflat în Marea Neagră pe 31 iulie.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc de tip Su-27, care a fost ridicat la interceptare, aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Anterior, un avion de vânătoare de tip Su-27 a mai fost ridicat în aer pentru interceptarea unor avioane de cercetare americane pe 23, 24, 27, 30 și 31 iulie, precum și pe 05 și 07 august.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s