Federația Rusă a redislocat două bombardiere strategice Tu-160 de la Engels la Anadyr (Extremul Orient)

Potrivit sursei, pe 11.08.2020, două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au fost redislocate de pe aerodromul Engels pe aerodromul Anadyr din Extremul Orient, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune.

Aeronavele au fost însoțite de două avioane-cisternă Il-78 și de un avion de transport Il-76MD, pentru sprijinul tehnic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din imaginea prezentată mai sus rezultă faptul că avioanele Tu-160 au numerele de înregistrare RF-94101 și RF-94112. Este vorba despre aeronavele Pavel Taran (număr de bord 03 roșu, număr de serie 703) și Ivan Yarygin (număr de bord 04 roșu, număr de serie 704).

Din analiza datelor aflate la dispoziție rezultă faptul că este pentru al treilea an consecutiv în care este realizată o activitate de acest gen. Astfel, în perioada 14-16.08.2019, pe aerodromul din Anadyr s-au aflat alte două bombardiere strategice  de tip Tu-160, respectiv Vasily Reshetnikov (număr de bord 02 roșu, număr de înregistrare RF-94102, număr de serie 702) și Valeri Chkalov (număr de bord 17 roșu, număr de înregistrare RF-94110, număr de serie 504). De asemenea, exact în aceeași perioadă a anului 2018 (14-16.08) pe aerodrmul Anadyr au staționat două bombardiere strategice Tu-160. Unul dintre acestea a fost avionul Nikolai Kuznetsov (număr de serie 601, număr de bord 10 roșu, număr de înregistrare RF-94100).

În concluzie, se poate aprecia că, anual, în a doua decadă a lunii august, se desfășoară un exercițiu tactic de zbor al Aviației cu rază lungă de acțiune, care, între altele, include redislocarea a două bombardiere strategice Tu-160 de la Engels la Anadyr. Este interesant de remarcat faptul că, în fiecare an sunt transferate în Extremul Orient alete aeronave, probabil pentru antrenarea, prin rotație, a piloților Aviației Strategice.

Exercițiul tactic de zbor din acest an a început pe 11 august și va dura până la sfârșitul săptămânii. La exercițiu, care este condus de comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash, participă bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, precum și avioane-cisternă de tip Il-78.

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s