Trupele de protecție RCB din sudul Federației Ruse au asigurat mascarea cu aerosoli a unor grupuri tactice de nivel batalion

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.08.2020, în timpul unui exercițiu special desfășurat în Regiunea Volgograd, subunități de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) au asigurat mascarea cu aerosoli a punctelor de conducere ale unei mari unități de infanterie moto și a coloanelor mecanizate aflate în marș ale unor grupuri tactice de nivel batalion.  

Formarea perdelelor aeriene de aerosoli a fost făcută de către echipajele a șase elicoptere de transport și luptă Mi-8, cu întrebuințarea sistemelor BDK și BSM-9.

În scopul asigurării trupelor în timpul marșului, subunitățile au efectuat mascarea cu aerosoli a traversării cu bacul a Râului Don.

La exercițiul special, participă peste 1.000 de militari din cadrul marilor unități și unități militare de protecție RCB ale Regiunii Militare Sud, precum și grupuri tactice de nivel batalion ale unei brigăzi de infanterie moto, fiind folosite aproape 150 de unități de tehnică militară și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul special se desfășoară în cadrul Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk, cu participarea unor subunități aparținând Brigăzii 20 Infanterie Moto – Volgograd și Regimentului 39 Protecție RCB – Oktyabrsky.

Începând din 10.08.2020, în Regiunea Militară Sud, se desfășoară o serie de exerciții speciale, cu participarea a peste 6.000 de militari. Acestea sunt conduse de șeful Statului Major General al Forțelor Armate și prim-adjunct al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov, și reprezintă o etapă de pregătire a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

Mascarea cu aerosoli a trupelor reprezintă o procedură întrebuințată la scară largă în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Aceasta are ca scop principal protejarea trupelor și obiectivelor militare împotriva mijloacelor de cercetare ale adversarului.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s