Statele membre UE se revoltă împotriva SUA din cauza sanțiunilor economice impuse pentru gazoductul Nord Sream 2

Publicația germană Welt a informat că 24 din cele 27 de state membre ale UE au semnat o notă de protest din cauza sancțiunilor americane împotriva gazoductului Nord Stream 2. Acestea solicită SUA să înceteze intervențiile în procesul de construire a conductei de gaz.

“Putem să confirmăm că un astfel de demers a avut loc pe 12 august. Astfel, o notă de protest împotriva politicii americane de sancțiuni a fost trimisă Departamentului de Stat. La acest demers au participat 24 de state membre ale UE”, se arată în articolul din Welt.

În acest fel, protestul european împotriva intervențiilor SUA a primit un sprijin surprinzător de puternic. Numai trei state ale Uniunii Europene nu au semnat documentul. Numele acestora nu au fost precizate.

Demersul european are la bază o declarație din 17 iulie a Înaltului Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell. Acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cazurile de sancțiuni impuse împotriva companiilor europene.

“Suntem foarte preocupați de utilizarea tot mai mare a sancțiunilor de către Statele Unite împotriva companiilor și intereselor europene. Uniunea Europeană consideră că aplicarea extrateritorială a sancțiunilor este o încălcare a dreptului internațional”, se arată în nota de protest.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși nu sunt precizate statele care s-au opus notei de protest, este foarte posibil ca între acestea să se regăsească oponzanții cei mai înverșunați ai gazoductului Nord Stream 2, respectiv Polonia și statele baltice.

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s