Un avion de vânătoare rusesc a interceptat un avion de cercetare italian deasupra Mării Negre  

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 16.08.2020, un avion de vânătoare de tip Su-27SM a interceptat un avion italian de patrulare deasupra Mării Negre.

“Mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de frontiera de stat a Federației Ruse. Pentru interceptarea țintei a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27SM din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă.

 “Echipajul avionului de vânătoare rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian, pe care l-a identificat ca fiind un avion de patrulare Atlantik aparținând Forțelor Navale ale Italiei”, au precizat reprezentanții centrului.

“După îndepărtarea avionului italian de cercetare de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare”, au menționat militarii ruși.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27SM s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avionul de cercetare italian nu a încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, s-a precizat în încheierea comunicatului de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a fost ridicat în aer pentru a intercepta avioane de cercetare americane în Marea Neagră.

Avioane de cercetare strategică RC-135 ale Forțelor Aeriene ale SUA și/sau avioane de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane au executat zboruri deasupra Mării Negre în zilele de 23, 24, 27 și 31 iulie, precum și de 05, 07, 09, 10, 12 și 14 august.

De asemenea, pe 15 august, în Marea Neagră s-au aflat un avion de cercetare radiotehnică EP-3E Aries aparținând Forțelor Navale americane, precum și un avion de cercetare radiolelectronică de tip Sentinel R.1 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii.

Surse: militarynew.ru, tass.ru, ria.ru, iz.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s