Federația Rusă a ridicat în aer opt avioane de vânătoare pentru interceptarea bombardierelor americane în zona Mării Negre

52

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 04.09.2020, au fost ridicate în aer opt avioane de vânătoare pentru interceptarea unor bombardiere strategice americane de tip B-52H, care se apropiau de frontiera sudică a țării.

“Pentru a împiedica avioanele Forțelor Aeriene americane să încalce spațiul aerian rus, forțele de serviciu pentru apărarea antiaeriană din Regiunea Militară Sud au ridicat în aer patru avioane de vânătoare Su-27 și patru avioane de vânătoare Su-30, deasupra Mării Negre și Mării Azov”, se precizează în comunicatul de presă al CNCA.

Potrivit reprezentanților militari ruși, avioanele de vânătoare intenționau să intercepteze trei bombardiere strategice americane B-52H, care se apropiau de granița de stat a Federației Ruse.

“După îndepărtarea avioanelor americane de frontiera rusească, avioanele de vânătoare au revenit pe aerodromurile de dislocare permanentă”, au menționat reprezentanții centrului.

Potrivit precizărilor acestora, “avioanele americane nu au încălcat granița de stat a Federației Ruse”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Inițial, sursele de aviație au informat că în spațiul aerian al Ucrainei s-au aflat două bombardiere strategice B-52H, cu numerele de înregistrare 61-0034 și 60-0044 și indicativele JULIA51 și JULIA53. De fapt, a fost vorba despre trei aeronave de acest tip. A treia aeronavă a avut numărul de înregistrare 60-0005 și indicativul probabil JULIA52.

De asemenea, se pare că, pe 04 septembrie, deasupra Mării Negre s-au aflat patru avioane de cercetare americane și britanice și nu trei, așa cum s-a anunțat anterior. Este vorba despre două avioane americane (R-135W și P-8A) și două britanice (R-135W și Sentinel R.1).

Deși reprezentanții ruși nu au făcut referire la interceptarea avioanelor de cercetare americane și britanice de către avioanele de vânătoare rusești deasupra Mării Negre, foarte probabil aceasta a avut loc.

Așadar, vineri, în zona Mării Negre și Mării Azov s-au aflat trei bombardiere strategice americane B-52H, patru avioane de cercetare americane și britanice (R-135W, P-8A și Sentinel R.1), precum și opt avioane de vânătoare rusești Su-27 și Su-30. De asemenea, în spațiul aerian ucrainean s-au aflat în aer avioane de vânătoare Su-27 și MiG-29 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei, precum și avioane de vânătoare britanice Typhoon. Pentru asigurarea misiunilor bombardierelor B-52H, în spațiul aerian european au îndeplinit misiuni și avioane AWACS de tip E-3A (indicative NATO06 și NATO32).

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un comentariu