Forțele Navale ale Federației Ruse și Indiei au început executarea exercițiului naval comun “Indra Nevi-2020”

ind

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a informat, pe 05.09.2020, că nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse și Indiei au executat trageri de artilerie în cadrul exercițiului naval bilateral Indra Nevi-2020, care se desfășoară în Golful Bengal și Marea Andaman.

“După întâlnirea celor două detașamente de nave, marinarii din Federația Rusă și India au desfășurat manevre tactice comune și antrenamente de comunicații. În continuare, din aer, un elicopter de punte Ka-27 al Aviației navale a FROP a fotografiat poziția comună a navelor”, se arată în comunicatul de presă.

Ulterior, distrugătoarele Amiral Tributs și Amiral Vinogradov ale FROP și Ranvijay din cadrul Forțelor Navale indiene au executat trageri de artilerie asupra unei ținte de la suprafaț apei, respectiv o țintă gonflabilă plutitoare.

De asemenea, în timpul exercițiului au fost îndeplinite misiuni practice de completare a rezervelor navelor din marș de la petroliere din cele două țări. La acest episod, împreună cu navele de luptă au luat parte petrolierele Boris Butoma al FROP și Shakti aparținând Forțelor Navale ale Indiei. Activitățile au fost desfășurate în timpul deplasării paralele a navelor de luptă și petrolierelor, la un interval de aproximativ 70 de metri.

Gruparea navală comună continuă desfășurarea de activități pe mare, potrivit planului exercițiului.

Exercițiul Indra Nevi-2020 a început vineri, în Golful Bengal.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul comun ruso-indian Indra este, probabil, cel mai consacrat dintre exercițiile internaționale la care participă militarii ruși, prima ediție a acestuia fiind desfășurată în anul 2003.

Acronimul Indra a fost obținut prin alăturarea primelor silabe din numele celor două țări, India & Russia.

De regulă, exercițiul are o componentă navală și una terestră. În ultimii ani, acesta a fost extins și a inclus și activități la nivelul Forțelor Aeriene.

În anul 2019, faza navală a exercițiului a fost executată, în perioada 10-19 decembrie, în Oceanul Indian. Exercițiul a avut două faze: în perioada 10-15 decembrie au fost desfășurate activități în portul Indian Marmagao, iar în perioada 16-19 decembrie navele de luptă și auxiliare au ieșit în acvatoriul Oceanului Indian. Din partea Federației Ruse, la exercițiu a participat un detașament al Flotei din Marea Baltică, format din fregata Iaroslav Mudry, remorcherul maritim Viktor Konetskiy și petrolierul Yelnya.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul exercițiului din acest an, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202095711-r0Nuy.html?utm_source=tvzvezda&utm_medium=longpage&utm_campaign=longpage&utm_term=v1.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s