Flota rusă își schimbă prioritățile. Ultimele contracte încheiate la Armata-2020 i-au surprins pe experții militari

nvl

O sursă aparținând mediului militar rus a declarat pentru cotidianul Izvestia că programul de construcții navale militare va suferi corecții serioase. Se așteaptă ca unele dintre programele ambițioase anunțate anterior să fie reduse, iar prioritățile revizuite. Contractele încheiate la forumul Armata-2020, desfășurat recent, precum și modelele de nave și vedete promițătoare prezentate la acesta, permit stabilirea primelor concluzii despre direcțiile de dezvoltare a Forțelor Navale.

Pe apă

Principalele anunțuri s-au referit la domeniul construcțiilor navelor de suprafață. Ministerul rus al Apărării a comandat încă două fregate Proiect 22350, care vor deveni a noua și a zecea navă de acest tip. Acestea se vor adăuga la cele două nave aflate în serviciu, Amiral Gorshkov și Amiral Kasatonov, și la cele șase nave aflate în construcție. În perspectiva anului 2027, Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific vor dispune de câte patru nave de acest tip, iar Flota rusă din Marea Neagră de două nave. Este cardinală nevoia de restabilire a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată. În prezent, acestea sunt reprezentate de nave de construcție sovietică de la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990.

Și dacă o comandă pentru două fregate Proiect 22350 era așteptată, atunci contractul pentru un lot record de corvete a venit ca o surpriză. Forțele Navale au comandat 10 nave din această clasă, din care opt vor fi construite în baza Proiectului 20380. Aceste corvete au un design elaborat, arme bune și o navigabilitate corespunzătoare. În prezent, două nave de acest tip se află în serviciu la Flota din Oceanul Pacific, Sovershtenny și Gromky. Recent, acestea au efectuat un marș oceanic de lungă durată. Se apreciază că majoritatea navelor noi din cadrul proiectului vor merge tot în Extremul Orient.

Pe cele opt nave comandate din Proiectul 20380, este prevăzută instalarea unei noi structuri integrate de catarg, cu un sistem puternic de radar Zaslon. Acest tip de radar se află deja pe patru corvette din această familie aflate în prezent în construcție.

Alte două corvete vor fi construite în baza Proiectului 20385. Prima corvetă de acest tip, Gremiascii, se află deja în teste pe mare. Spre deosebire de navele Proiect 20380, acestea au în dotare complexul de rachete Kalibr și reprezintă o versiune ceva mai mare. Faptul că au fost comandate încă câteva astfel de corvete demonstrează succesul programului rus de înlocuire a importurilor pentru sistemele de propulsie ale navelor. Pe primele două nave Proiect 20385 au fost montate motoare diesel de producție germană. 

Anterior, reprezentanții Forțelor Navale ale Federației Ruse au anunțat că corvetele Proiect 20380 vor fi ultimele, iar în continuare flota va trece la comandarea navelor Proiect 20386. Prima dintre acestea, Mercury, se află în șantier. Aceste nave reprezintă o nouă direcție în construcțiile navale din Federația Rusă și din întreaga lume. Acestea dispun de o alimentare integrată și o încărcătură variabilă, sub forma sistemelor de containere pentru diverse scopuri.

Revenirea la Proiectul 20380 sugerează faptul că dezvoltarea unui proiect inovator, costul acestuia sau crearea sistemelor de arme pentru containere au întâmpinat dificultăți. Problemele legate de plasarea lor pe nave, transportul și instruirea personalului pentru operarea unor astfel de sisteme de arme promițătoare nu au fost încă rezolvate. O dovadă indirectă a problemelor legate de crearea sistemelor de containere poate fi reprezentată de absența acestora pe site-ul forumului Armata-2020, cu excepția modulelor de scufundări Kampo. Prin urmare, Forțele Navale au decis să comande nave și arme gata pregătite. Dar, Proiectul 20386 în sine, probabil, deși puternic mutat spre înainte, continuă să rămână în planurile Forțelor Navale.

„În condițiile anului 2020, flota și-a revizuit programul de dezvoltare în favoarea navelor, submarinelor și sistemelor de arme mai avansate”, a explicat pentru Izvestia expertul militar Vladislav Shurygin.

„Acest lucru poate fi văzut în comenzile pentru corvetele Proiect 20380 și a submarinului Proiect 636.3. Anterior, se credea că aceste proiecte vor fi încheiate”, a precizat expertul.

„Trebuie presupus faptul că din cauza constrângerilor financiare și, în primul rând, a problemelor existente în crearea de noi tipuri de arme și echipamente se amână proiecte promițătoare pentru viitor. Și, luând în calcul sistemele deja elaborate, Forțele Navale intenționează să își mărească forțele și să înlocuiască navele și submarinele în vârstă, cât mai curând posibil. În același timp, Forțele Navale intenționează să-și întărească gruparea arctică”, a spus Shurygin.

În secțiunea consacrată Forțelor Navale, la forumul Armata-2020, a fost prezentată o machetă a navei purtătoare de rachete și artilerie pentru controlul zonei arctice Proiect 23350. Este vorba despre o versiune mult mai înarmată a primelor două spărgătoare de gheață de patrulare comandate din această serie. Nava are un număr mare de sisteme electronice, 24 de instalații de lansare pentru rachete și sisteme de artilerie. La pupa există două containere. Cel mai probabil, acest model va fi folosit pentru comenzile viitoare de spărgătoare de gheață de patrulare ale Forțelor Navale pentru operațiuni în apele arctice.

Așteptată a fost și comanda pentru o nouă serie de dragoare Proiect 12700. În prezent, trei astfel de nave se află în serviciul de luptă, iar alte cinci se află în construcție. Forțele Navale sunt în mod evident mulțumite de acest proiect și doresc să continue seria. Cu atât mai mult cu cât, baza forțelor de luptă antimină este reprezentată de nave de construcție sovietică. Acestea nu prea sunt de folos pentru combaterea tipurilor de mine maritime moderne. Trebuie amintit faptul că, în timpul primului și celui de-al doilea război mondial, flota rusă a suferit principalele pierderi tocmai din cauza impactului cu minele navale.

Sub apă

Forțele Navale au încheiat un contract pentru achiziționarea a două submarine Proiect 885M. Astfel, numărul total de submarine comandate de acest tip va ajunge la 11 unități, fapt ce le va aduce pe locul doi în lume în ceea ce privește  numărul de submarine nucleare de atac de generația a patra. În prezent, în construcție se află opt submarine de acest tip. Primul dintre ele, Kazan, urmează să intre în anul 2020 în dotarea Flotei de Nord. La aceeași flotă se află în serviciul de luptă și primul submarin din cadrul proiectului, Severodvinsk. Până la sfârșitul anilor 2020, Forțele Navale vor dispune de câte o divizie de submarine de acest tip la Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific. 

La Șantierul Naval al Amiralității, flota a comandat și cel de-al șaselea submarin Proiect 677. Însă, numai primul dintre ele, Sankt Petersburg, se află în compunera Forțelor Navale, cu toate că și acesta este în exploatare experimentală. Corporația Întrunită Constructoare de Nave s-a confruntat cu o serie de dificultăți în construirea acestora. Cu toate acestea, contractul arată că Ministerul rus al Apărării încă intenționează să formeze cu ele o brigadă de submarine.

Există informații privind planurile Ministerului Apărării de dislocare a tuturor submarinelor Proiect 677 la Flota din Marea Baltică. Acestea sunt mai mici decât submarinele Proiect 636.3 și sunt considerate mai bune pentru operațiile din Marea Baltică. În plus, pot transporta la bord o varietate de arme, inclusiv rachete de croazieră Kalibr. Odată cu intensificarea forțelor SUA și NATO în Europa, Federația Rusă trebuie să își mărească puterea militară în regiunea baltică.

Forțele Navale ale Federației Ruse au obiceiul de a comanda câte șase submarine, număr considerat optim pentru compoziția tipică a unei brigăzi. Prin urmare, informațiile despre comandarea unui singur submarin Proiect 636.3 a sunat oarecum surprinzător. Acest lucru va aduce numărul total de submarine din această familie proiectate și construite pentru marina rusă la 13 unități. Se poate presupune că acest submarin a fost comandat pentru Flota din Marea Baltică, ce dispune de un singur submarin învechit, Dmitrov, în vârstă de 34 de ani. Acesta este folosit pentru a menține pregătirea forțelor antisubmarin ale flotei și pentru a antrena echipajele pentru submarinele nou construite.

Un punct de reper a devenit și contractul încheiat între Ministerul Apărări și Centrul de construcții navale Zvezdochka, pentru repararea și modernizarea submarinelor nucleare Proiect 971. În prezent, la Severodvinsk, pe teritoriul acestei întreprinderi, se află patru submarine ale proiectului (Samara și Bratsk ale Flotei din Oceanul Pacific, Volk și Leopard ale Flotei de Nord). Aceste submarine sunt scoase din funcțiune de peste șase ani. Încheierea unui contract pentru repararea și modernizarea lor deschide perspective pentru întoarcerea unor sisteme subacvatice puternice în compunerea forțelor de submarine rusești.

Este curios faptul că un contract anunțat anterior pentru construcția a două submarine nucleare cu rachete balistice Proiect 955A nu a fost semnat. Cel mai probabil, încheierea acestuia va fi anunțată mai târziu.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s