Aterizarea pe câmp: Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor putea să amenajeze aerodromuri pe orice fel de teren

el

 Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor putea să desfășoare un aerodrom în camp deschis. Acest lucru va fi făcut de unități militare unice, respectiv batalioane speciale de geniu-aerodrom. În prezent, sunt analizate posibilitățile de formare a câte unei unități de acest gen în fiecare armată aeriană. În caz de necesitate, acestea vor amenaja piste neasfaltate și vor construi întreaga infrastructură pentru primirea elicopterelor și avioanelor. Potrivit experților, acest lucru va face posibil transferul rapid al aviației în orice zonă în care va fi nevoie.

Experiența sovietică

Primul batalion independent de geniu-aerodrom a fost format la baza Centrului de zbor pentru teste de stat. În luna august, acesta a participat la exerciții în Regiunea Militară Sud, unde a construit un aerodrom de campanie. După cum au precizat pentru cotidianul Izvestia surse din mediul militar, în continuare astfel de unități vor apărea la toate armatele din cadrul Forțelor Aerocosmice.

La bilanțul exercițiilor, s-a constatat că acțiunile acestei unități au reprezentat un succes, iar, în prezent, sunt analizate posibilitățile de formare a unor astfel de unități pentru fiecare armată aeriană.

Unitățile de geniu-aerodrom sunt echipate cu tot ceea ce este necesar. Acestea pot să amenajeze direct în câmp o bază aeriană completă: să umezească și să niveleze solul pentru pistă, să echipeze locurile de garare a tehnicii, să instaleze  rezervoare de stocare a combustibilului și echipamente pentru întreținerea aeronavelor.

Aerodromurile temporare pot primi orice fel de elicopter și diferite tipuri de aeronave, între care avioanele de transport Il-76 cu până la două sute de tone de marfă. Înainte de a primi aeronavele, pista din pământ este tratată de mașini de spălat cu apă.

“Ne întoarcem la vechile experiențe”, a declarat pentru Izvestia fostul comandant al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, general locotenent Valeri Gorbenko.

“Astfel de batalioane au existat în perioada sovietică. Acestea au fost verificate în timpul celui de-al doilea război mondial, unde au jucat un rol serios. La mine în armată au fost trei batalioane de acest gen. Cu toate acestea, în timpul unor situații dificile, Forțele Armate au început să reducă totul, inclusiv aceste unități. Dar, ele  sunt necesare. Avem avioane care decolează de pe pământ. Dar, pista trebuie să fie pregătită și pentru aterizarea și decolarea aeronavelor”, a spus Gorbenko.

Potrivit precizărilor sale, anterior, fiecare regiment de aviație dispunea de un aerodrom de dislocare de bază și de un aerodrom de campanie, așa-numitul aerodrom de salt.

“Acest lucru este valabil mai ales în condițiile moderne, când aerodromurile sunt marcate pe hărți și toată lumea știe cine și unde se află. Este o cu totul altă situație când avioanele decolează pentru o misiune de luptă și apoi aterizează pe o pistă de pământ”, a remarcat expertul.

Forțele mobile

În ultimii ani, conducerea Ministerului Apărării și Comandamentul Forțelor Aerocosmice a acordat o mare atenție problemelor legate de redislocarea grupărilor de aviație de pe o direcție pe alta. În plus, se dezvoltă tehnologii, care permit aviației să fie mai puțin dependentă de aerodromurile staționare. Începând din anul 2010, în timpul exercițiilor, avioanele au aterizat în mod regulat pe autostrăzi. În primul rând, astfel de misiuni au fost îndeplinite de avioanele de vânătoare și de bombardament. Cu doi ani în urmă, pentru prima dată, a aterizat pe o șosea și un avion militar de transport de tip An-26.

Începând din acest an, este creată infrastructura pentru desfășurarea rapidă a bazelor aeriene mobile în Arctica. Acestea vor servi drept puncte de transfer pentru elicoptere. Acestea vor putea să realimenteze acolo, să fie supuse unor  reparații minore și să-și completeze muniția. Baza aerodromului mobil va fi reprezentată de elicopterele Mi-26, capabile să transporte 20 de tone de mărfuri. La echiparea unui aerodrom, un elicopter va deveni cisternă, iar al doilea va fi folosit ca punct de alimentație. În plus, acesta va găzduie echipamentele necesare aterizării altor aeronave, echipamentele auxiliare și un adăpost pentru personal și echipaje.

Anul trecut, Aviația navală a Flotei din Marea Baltică a testat primul aerodrom mobil. În timpul unui exercițiu tactic de specialitate desfășurat în Golful Finic, serviciul de geniu a construit pe Insula Gogland o infrastructură completă pentru cinci locuri de aterizare pentru elicopterele de transport și luptă. Toate mijloacele tehnice și amenajările au fost transportate cu un elicopter Mi-26. Aerodromul temporar a fost gata să primească și să deservească elicopterele în numai câteva ore de la începerea lucrărilor. În caz de necesitate, un astfel de obiectiv poate să primească toate tipurile de elicoptere de luptă și transport ale Forțelor Navale, precum și unele avioane ale Aviației de Front.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s