Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a acuzat NATO de militarizarea Regiunii Mării Negre

sh

Pe 05.09.2020, cu ocazia ceremoniei de încheiere a Jocurilor internaționale ale armatei, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a acuzat NATO că încearcă să militarizeze Regiunea Mării Negre.

„Alianța încearcă să militarizeze Regiunea Mării Negre. Nave ale SUA și aliaților acestora dintre statele neriverane intră în mod regulat în acvatoriul Mării Negre”, a precizat Șoigu.

Ministrul a menționat că Alianța Nord-Atlantică dezvoltă infrastructura militară a aliaților săi din Europa de Est. În special, sunt modernizate aerodromurile, bazele navale și porturile și sunt create facilități pentru desfășurarea trupelor. În plus, NATO continuă să desfășoare sisteme de apărare antirachetă, ceea ce încalcă echilibrul strategic al forțelor.

„În anul 2019, au fost desfășurate lucrări de modernizare a complexului de apărare antirachetă Aegis Ashore aflat în funcțiune în România. Posibilitățile tehnice ale acestuia, permit întrebuințarea rachetelor de croazieră Tomahawk, în scopul distrugerii unor obiective din partea europeană a teritoriului Federației Ruse”, a spus Șoigu.

În luna iulie, s-a informat că, la cererea părții ucrainene, NATO a fost de acord să își sporească prezența militară în Marea Neagră, din cauza „întăririi” Federației Ruse.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s