Intensitatea activităților de cercetare ale NATO la frontierele Federației Ruse a crescut cu peste 30% față de 2019

s

Prezent în localitatea Kubinka la festivitatea de încheiere a Jocurilor internaționale ale armatei-2020, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 05.09.2020, că intensitatea întrebuințării aviației de cercetare a NATO în proximitatea frontierelor rusești a crescut cu peste 30%, în comparație cu anul trecut.

“În ultimul timp, statele NATO și-au intensificat activitățile de cercetare. Intensitatea întrebuințării aviației de cercetare a NATO în proximitatea frontierelor rusești a crescut cu peste 30%, în comparație cu anul trecut. De exemplu, în august 2019 au fost efectuate 87 de zboruri, iar în august 2020 aproximativ 120 de zboruri”, a precizat Șoigu.

Potrivit precizărilor sale, în perioada 23 august – 02 septembrie, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au ridicat de 10 ori avioanele de vânătoare la interceptare, în Marea Baltică, Marea Barents și Marea Neagră.

În același timp, vineri, 04 septembrie, mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian au descoperit trei bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care se apropiau de frontiera sudică a Federației Ruse. Pentru interceptarea avioanelor, deasupra acvatoriilor Mării Negre și Mării Azov, au fost ridicate patru avioane de vânătoare Su-27 și patru avioane de vânătoare Su-30.

“Cu toate acestea, îngrijorarea nu constă atât în ducerea acțiunilor de cercetare de către alianță, cât în încercările blocului militar de demonstrare a forței”, a spus Șoigu.

Acesta a reamintit că, în timpul desfășurării în Federația Rusă a Forumului tehnico-militar internațional Armata și a Jocurilor internaționale ale armatei, NATO a organizat cel mai amplu antrenament din ultimii ani al Forțelor Aeriene Întrunite.

“La antrenament au participat peste 50 de avioane de luptă, inclusiv bombardiere strategice B-52. Cea mai mare parte a zborurilor s-a desfășurat în apropierea directă a spațiului aerian rusesc”, a declarat ministrul.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s