În timpul exercițiului strategic Caucaz-2020, militarii ruși vor testa surse noi de energie ecologică

cau

Surse aparținând Ministerului rus al Apărării au declarat pentru Izvestia că participanții la exercițiul strategic Caucaz-2020 vor primi energie curată, ecologică. În teren, vor fi desfășurate generatoare eoliene și centrale solare, de la care vor primi energie punctele de comandă, sistemele de armamente și tehnică militară, precum și taberele de corturi. Spre deosebire de generatoarele diesel convenționale, noile sisteme de alimentare nu dezvăluie pozițiile trupelor. Și, în plus, potrivit experților, noile mijloace vor economisi fonduri semnificative.

Energie fără motorină

După cum au declarat pentru Izvestia sursele din Ministerul Apărării, în timpul exercițiului, militarii vor verifica cât de eficient pot fi utilizate generatoarele eoliene și solare în armată și pentru ce facilități pot furniza energie electrică stabilă.

Modulul de putere autonomă de 10 kW dezvoltat pentru trupe include o centrală fotovoltaică și o centrală eoliană. Acesta poate alimenta echipamentele militare atât în ​​tabere, cât și în pozițiile de luptă. Există, de asemenea, sisteme eoliene mai puternice, cu o capacitate de până la 35 kW, care pot funcționa la o viteză a vântului de 2,5 până la 25 m / s.

Potrivit colonelului Alexander Perendzhiev, profesor asociat la Universitatea Rusă de Economie Plekhanov, în prezent, taberele de corturi și tehnica militară sunt alimentate cu energie electrică de la generatoare diesel. În opinia sa, în viitorul apropiat, este puțin probabil ca acestea să fie abandonate de către trupe, dar sursele noi de energie pot ajuta la economisirea semnificativă a combustibilului.

“În timpul exercițiilor, va fi posibilă testarea în practică a modului în care sistemele solare și eoliene pot satisface nevoile trupelor. Iar motorina, care va economisită datorită acestor surse de energie, va fi mai bine cheltuită pe alimentarea vehiculelor de luptă. În orice caz, pe baza rezultatelor manevrelor, se vor scrie manuale și alte documente orientative privind utilizarea centralelor solare și eoliene”, a explicat Perendzhiev pentru Izvestia.

Nu vor mai fi date indicii pentru adversari

Pe lângă economia de combustibil, noile generatoare au și un alt avantaj. “Motoarele diesel fac zgomot și emit căldură, motiv pentru care mijloacele de cercetare ale adversarilor pot detecta pozițiile trupelor noastre”, a declarat expertul militar Viktor Murakhovsky.

„Acum, toate genurile de arme sunt dens saturate cu diverse echipamente electronice și electrice. Vorbim nu numai despre vehicule de luptă și de sprijin, ci și despre o varietate de alte dispozitive precum tablete de teren, mijloace de cercetare opto-electronică, echipamente de comunicații, inclusiv posturi de radio portabile, și multe altele. Majoritatea funcționează cu baterii, care necesită reîncărcare. Există stații de încărcare, dar acestea sunt instalate pe tehnică ce nu se află întotdeauna la îndemână. Generatoarele de energie solară și eoliană au o mare importanță în această situație. În ceea ce privește bucătăriile și corturile de campanie, este puțin probabil ca dispozitivele noi să le poată alimenta integral cu energie. Acestea vor avea nevoie de un generator diesel de rezervă”, a spus Murakhovsky pentru Izvestia.

În ultimii ani, trupele au primit echipamente moderne pentru asigurarea cazării în teren. Bucătăriile de campanie pe lemne au fost înlocuite de bucătării multiple și brutării dotate cu generatoare electrice. Iar corturile cu prelată și sobe au lăsat locul adăposturilor moderne, climatizate. Acestea oferă o odihnă confortabilă pentru militari, la temperaturi exterioare de la plus la minus 50 de grade. Toate aceste economii vor putea fi realizate nu numai în timpul exercițiilor, ci și în situații de urgență.

În timpul exercițiilor, trupele sunt staționate pe terenurile de antrenament în taberele de corturi. Locul pentru acestea este ales de comandant, în acord cu autoritățile locale. Sectorul pentru locuit este împărțit în blocuri dreptunghiulare, care sunt separate de drumuri cu lățimea de la 5 la 10 m. Între corturi trebuie să existe o trecere de cel puțin 3 m lățime. Dependințele, precum și parcurile de tehnică militară, sunt situate în spatele celei de-a treia linii rezidențiale. Depozitele de muniții și explozivi sunt scoase în afara taberei. Drumurile de pe teritoriul poligonului sunt echipate cu indicatoare de direcție, precum și cu indicatoare rutiere ce arată viteza admisă a vehiculelor.

Despre Caucaz-2020

Exercițiul strategic Caucaz-2020 se va desfășura în perioada 21-26 septembrie, în poligoanele Kapustin Yar și Ashuluk, precum și în acvatoriile Mării Negre și Mării Capsice. După cum a declarat anterior ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în timpul manevrelor vor fi desfășurate activități de conducere a grupărilor de trupe în operații comune de localizare și rezolvare a conflictelor armate, legate de combaterea terorismului.

Ulterior, adjunctul ministrului apărării, Aleksandr Fomin, a precizat că, în timpul exercițiului, vor acționa grupări de Forțe Terestre, Aviația și Apărarea Antiaeriană, precum și forțele Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică. Potrivit declarațiilor sale, în compunerea grupării de Forțe Terestre se vor afla militari din Armenia, Belarus, China, Myanmar și Pakistan. De asemenea, la episoadele tactice desfășurate în acvatoriul Mării Caspice se vor afla militari din Azerbaidjan și Iran.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s