Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic

160

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 14.09.2020, două bombardiere strategice Tu-160 au desfășurat un zbor deasupra Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic.

“Două bombardiere strategice Tu-160 au executat un zbor planificat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic. În anumite etape ale traiectului de zbor, bombardierele au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31 ale Aviației navale ruse, precum și de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Norvegiei”, se arată în comunicatul de presă.

Durata zborului a fost de aproximativ 10 ore.

“Toate zborurile avioanelor aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice Tu-160 aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Probabil, acestea au decolat în dimineața zilei de 14 septembrie de pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) și au revenit pe acesta la încheierea misiunii.

Din datele prezentate pe Twitter de anumite surse de monitorizare a aviației rezultă faptul că pe 14 septembrie au îndeplinit misiuni de zbor trei bombardiere strategice de tip Tu-160. Acestea au întrebuințat indicativele radio 99111, 99112 și 99113. Este posibil ca al treilea avion să fi rămas în interiorul frontierei Federației Ruse.

De la începutul anului 2020, este pentru a treia oară când o celulă de bombardiere strategice Tu-160 îndeplinește misiuni de patrulare în zona Mării Norvegiei. Astfel, pe 12 martie, două aeronave au zburat deasupra Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic. Anterior, pe 01 februarie, două avioane de același tip au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Înghețat de Nord.

Trebuie remarcat faptul că, pe 14 septembrie, trei bombardiere strategice americane de tip B-52H au efectuat zboruri deasupra apelor neutre ale Mării Negre. În acest fel, Federația Rusă și SUA continuă să desfășoare acțiuni de provocare reciproce.

Surse: tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru, twitter.com.

Un gând despre “Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s