Conflictele militare în desfășurare au afectat prestigiul complexelor antiaeriene rusești S-300 și Pantsir

3

Publicația rusă VPK a informat că actualele conflicte militare din Siria, Libia și Nagorno-Karabah au redus în mod semnificativ prestigiul sistemelor de rachete antiaeriene S-300 Favorit din Rusia, precum și ale complexelor de artilerie și rachete antiaeriene Pantsir, care nu sunt capabile să reziste în mod corespunzător împotriva dronelor de atac.

În confruntarea militară din Nagorno-Karabah, utilizarea de către Azerbaidjan a vehiculelor aeriene fără pilot fabricate de Turcia este de o mare importanță. Armenia ar putea folosi, de asemenea, drone militare de atac pentru a distruge avioanele azere pe aerodromuri, dar Erevanul nu deține astfel de arme, deoarece Federația Rusă nu le are.

În războaiele viitorului, rolul dronelor de luptă va crește considerabil, dar, cu toate acestea, publicația exprimă îndoieli cu privire la capacitatea mijloacelor radioelectronice ale Forțelor Armate ruse de a distruge în mod eficient UAV-urile, ceea ce afectează sensibil prestigiul sistemelor de apărare antiaeriană din Rusia.

“Cerul este complet dominat de drone și vedem că acestea îngreunează utilizarea vehiculelor blindate”, a remarcat expertul militar Aleksey Khlopotov, vorbind despre dezvoltarea situației din Nagorno-Karabah.

Complexele S-300 (S-400) dislocate în Siria nu au fost niciodată implicate în raidurile aeriene israeliene. De asemenea, sistemele antiaeriene cu rază lungă de acțiune din Armenia au rămas tăcute. Partea armeană a preferat să le apropie de Erevan și să le lase drept „un ultim argument” într-un posibil război complet cu Azerbaidjanul. În același timp, complexele de artilerie și rachete antiaeriene Pantsir din Libia și Siria, fiind sub controlul operatorilor arabi, nu s-au arătat a fi de partea cea mai bună. Toate acestea într-un fel sau altul au un impact negativ asupra reputației sistemelor antiaeriene rusești.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s