NATO va proteja România împotriva raidurilor aeriene rusești dinspre Marea Neagră

1

Alianța Nord-Atlantică intenționează să consolideze capacitatea de apărare a României, protejând-o în fața „înclinațiilor și raidurilor aeriene” ale Federației Ruse.

După cum scrie publicația spaniolă ABCBlogs, în anul 2021, în calitate de membru NATO, Madridul va începe să îndeplinească o nouă misiune internațională. În România, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, dislocată în apropierea orașului Constanța (cel mai mare port al țării), va fi deplasat un contingent al Forțelor Aeriene, format din șase avioane de vânătoare Eurofighter și 130 de militari. Acesta se va afla în regiune, pe principiul rotației, în perioada 01 februarie – 30 martie.

Spaniolii au vizitat deja obiectivul viitoarei dislocări, ce a suferit o amplă modernizare în ultimii trei ani.

“Geografia misiunii – România și Marea Neagră […] Misiunea este cunoscută: monitorizarea spațiului aerian al țării aliate, care suferă, ca și în cazul Estoniei, Letoniei și Lituaniei în Marea Baltică, de raidurile aeriene ale Forțelor Aerospatiale ruse”, scrie ABCBlogs.

După cum au explicat militarii spanioli publicației, este vorba, în principal, de identificarea aeronavelor suspecte „care nu au un plan de zbor sau care nu răspund la mecanismele internaționale de identificare și care pot încălca sau invada spațiul aerian al țării în cauză”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum s-a aflat în ultimele zile, SUA și implicit NATO intenționează să transforme România într-un avanpost al contracarării Federației Ruse la Marea Neagră. În urma unor studii efectuate de instituții specializate americane, s-a ajuns la concluzia că statul roman este singurul dintre cele cinci state riverane Mării Negre (cu excepția Rusiei), din care trei membre NATO (Turcia, România și Bulgaria) și două partenere (Ucraina și Georgia), care poate îndeplini acest rol.

În consecință, se așteaptă ca, pe măsura implementării acestei strategii, să apară și o reacție a Federației Ruse, care va consta, în principal, în creșterea presiunii dinspre Marea Neagră, în plan maritim și aerian, împotriva României.

Pe acest fond, SUA și aliații săi din cadrul NATO vor trebui să întărească posibilitățile de reacție ale statului roman, care, deocamdată, nu se poate opune singur provocărilor rusești.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s