Două fregate ale FRMN au executat trageri de artilerie în Marea Neagră

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 24.10.2020, echipajele fregatelor Amiral Makarov și Amiral Grigorovici au desfășurat activități de distrugere a navelor de luptă cu foc de artilerie.

“Au fost efectuate trageri cu instalațiile de artilerie A-190 asupra țintelor de suprafață, fiind întrebuințate ținte navale tractate”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit Statului major al FRMN, anterior, fregata Amiral Makarov a revenit din zona navală îndepărtată, unde a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

După cum au comunicat reprezentanții FRMN, tragerile au avut un caracter planificat și au fost efectuate în poligoane maritime de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN. Din compunerea diviziei fac parte trei fregate Proiect 11356. Cea de-a treia navă de acest tip, Amiral Essen, îndeplinește misiuni în Marea Mediterană, unde a înlocuit fregata Amiral Makarov.

Aceasta din urmă a traversat strâmtorile de la Marea Neagră pe 19.10.2020, dar încă nu a ajuns la Sevastopol. Probabil, activitățile desfășurate pe mare au avut legătură cu prezența în Marea Neagră a distrugătorului britanic HMS Dragon. Nava britanică a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele pe 24 octombrie, după o ședere de 20 de zile în Marea Neagră.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s